Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından yürütülen bilimsel çalışmalar çerçevesinde hazırlanan Bilecik’in Tarih ve Kültürüne ışık tutan eserlerin basımını üstlendi.

Bilecik TSO ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında, 28 Nisan 2015 Salı günü, Bilecik TSO Başkanı Fevzi UZUN ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde düzenlenen imza törenine Bilecik TSO Başkanı Fevzi UZUN, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Göksel BALCI, Ercan DÜZGÜN ve Bilecik TSO Genel Sekreteri Yalçın YILDIZ katıldı.

Düzenlenen protokol kapsamında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından yürütülen bilimsel çalışmalar çerçevesinde Bilecik ve Bölgemizin tarih ve kültür potansiyelini ortaya çıkartmak, bu konularda yapılan çalışmaları ve düzenlenen sempozyumlarda sunulan bildirileri yayın haline getirerek gelecek nesillere aktarması amaçlanmakta ve bu bağlamda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından hazırlanacak kitapların baskı maliyetleri Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacak.

Protokol imza töreninde konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN, şehir tarihçiliğinin önemine değinerek, ülke genelinde bu konuda yeterli çalışmaların yapılmadığını söyledi. Bilecik’te ise üniversite tarafından hazırlanan yayınlarının bu boşluğu önemli ölçüde dolduracağını belirten Özcan, bu eserlerin basımı konusundaki desteklerinden dolayı Bilecik TSO ’ya teşekkür etti.

Konuyla ilgili olarak Bilecik TSO Başkanı Fevzi UZUN ise, Türkiye’nin en çok tanıtılması gereken illerden birisinin Bilecik olduğunu bu konuda her türlü ortaklığa açık olduklarını söyledi. Üniversitenin Bilecik’in tarih ve kültürü konusundaki yayınlarını takip ettiğini ve bunları daha geniş kitlelere ulaştırmak için üniversite ile iş birliğine gittiklerini söyleyen Uzun; “Bilecik’e bırakacağımız en önemli eserlerden birisi de bunlar olacaktır. Şeyh Edebali Hazretlerinin dediği gibi, geçmişini bilmeyen, geleceğe sağlam basamaz. Biz de gelecek nesillere Bilecik’in geçmişini en iyi şekilde öğretmeye çalışacağız. Bu konuda çalışma yapanlara da destek olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim