Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilecik’te ilkleri gerçekleştiriyor. Hastane, pek çok branşta olduğu gibi Kulak Burun Boğaz (KBB) Kliniğinde yapılan başarılı operasyonlarla da vatandaşlara şifa oluyor.

Bilecik’te ilk defa yapılan Baş-Boyun Kanseri Ameliyatlarını gerçekleştiren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rıza Dündar konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken gelecek günler için de umutlu konuştu. Doç. Dr. Rıza Dündar yaptığı açıklamada, “Baş-boyun kanserleri kompleks bir tedavi ile büyük boyutlu ve uzun süreli ameliyatlar gerektiren hastalıklardır. Bilecik’te bu ameliyatlar yapılamadığı için vatandaşlarımız civar illere aileleri ile birlikte gitmek zorunda kalıyor bu da bir mağduriyete sebep oluyordu. Gırtlak Kanseri, Sinüs Kanseri, Boyun Kanserleri gibi hastalıkların ameliyatlarını artık Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapabiliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığına kavuşmasında bu önemli görevi üstlenmekten dolayı mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

2 Ayda Çok Sayıda Ameliyat

Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Rıza Dündar 2 ay gibi kısa bir sürede İleri Kulak ve Kanser Cerrahisi alanında çok sayıda ameliyat gerçekleştirildiğini belirtti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Total Larenjektomi yani gırtlağın tamamen alınıp boyundaki lenf bezlerinin temizlenmesi; Paranazal Sinüs Kanseri ameliyatı gibi ileri düzeydeki kanser ameliyatlarına imza atan Doç. Dr. Dündar vatandaşlarımıza olabilecek en ileri düzeyde sağlık hizmetinin Bilecik’te sağlandığının altını çizdi. Doç. Dr. Dündar “Vatandaşlarımızın Işın tedavisi, Radyoterapi, Kemoterapi gibi tedavileri süreçlerinin de gelecek dönemde ilimizde yapılmasını amaçlıyoruz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yalnızca Bilecik’in değil çevre illerin de sağlık üssü olacak.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim