Cafer Elmas

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimizin giderek bir cazibe merkezi haline geldiğini ve çevre illerin ticaret erbabının Bilecik’e yatırım yapmaya başladığını söyledi.

Üniversiteyle birlikte artan genç nüfus, hızlı trenle ulaşım sürelerinin kısalması ve komşu illerin gelişmişlik seviyesinin geldiği noktanın ilimizi olumlu etkilediğini belirten Selim Yağcı, “Şehir şu anda tepe noktasını aştı, hızlı koşuş aşamasına girdi” ifadesini kullandı. Önümüzdeki süreçte ilimizin ticaret alanında patlama yapacağını ifade eden Yağcı, ticaret alanlarından ve sanayi arsalarından 1m2 bile boş yer kalmayacağını söyledi. Selim Yağcı, gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bilecik gelişimiyle övülüyor”

“Son yıllarda Bilecik’in gelişimiyle ilgili övgülerle, bu ilimizde iş kurmak isteyen girişimcilerin talepleriyle çok sık karşılaşıyoruz. Bilecik'e gelip “Başkan ne olmuş bu şehir?Çok güzel gelişmiş, tebrik ediyoruz. Bu şehirde bizde yatırım yapmak istiyoruz. Bize 200 dönümlük bir iş yeri, 1000 m2 iş yeri”şeklinde talepler oldukça fazla. Biz başından beri hep şunu diyoruz. Gelişim birden olmuyor.Burada 12 yıldır bazı şeyler yaptık. Şehre hedef belirledik. “İlk beş yılımızda alt yapısını bitireceğiz” dedik, bitirdik. Bilecik olarak bunu başardık. 2. Dönem içerisinde dedik ki “Şehrin vitrinini görselleştireceğiz.Kültür Kongre Merkezleri, spor kompleksleriyapacağız, şehrin her yerini asfalt yapıcağız, alt yapıyı tamamen sağlam hale getireceğiz” dedik. Allah'a çok şükür bunları gerçekleştirdik.

“Bilecik’i tanıtıyoruz”

Bu dönem ne dedik? “Bu şehri tanıtacağız” dedik. Hiç küçümsenecek olaylar değil, geçen ay sadece 3 tane dergide 10'ar sayfadan az olmamak üzere Bilecik Belediye Başkanı olarak yer aldık ve Bilecik'in özelliklerini, güzelliklerini anlattık. Bir taraftan turizmini anlatıyoruz. Diğer taraftan tarımını anlatıyoruz, öbür taraftan sanayisini anlatıyoruz. Şehrimizin sosyal hayatını, geleneklerini, örf ve adetlerini anlatıyoruz. Bu anlattıklarımızda sembolik değil, gelen insanlar bunun karşılığını görüyor. Ve insanımızın sıcaklığı ve yaşantısı gelen insanları sarmalıyor.

“Bilecik'te ticaret alanlarından bir tane boş kalmayacak”

Bu dönem sonunda Bilecik göreceksiniz ticari anlamda da çok farklı boyutlara gelecek. Burada şunu da iddia ediyorum hiç kimse korkmasın, özellikle Bilecik'te olan sanayi arsalarından 1 m2 dahi kalmayacak. Bilecik'te ticaret alanlarından bir tane boş kalmayacak. Çünkü biz dünyayı geziyoruz, şehri ülkeyi geziyoruz, şehirlerin gelişimini biliyoruz. Ve şehir şu anda artık tepe noktasını aştı, gerçekten hızlı koşuş noktasına girdi. Bundan sonra kat edeceğimiz mesafeler çok fazla. Düşünün 57.000 nüfuslu bir şehre bir yılda 5.000 tane genç nüfus geliyor. Bir şehir için müthiş bir dinamizm.

“10.000 dönümlük 3. Organize Sanayi’yi kurma planlarını yapıyoruz”

Bizim şu anda 6 tane organize sanayimiz var. Bilecik adına 10.000 dönümlük 3. Organize Sanayi’yi kurma planlarını yapıyoruz. Bu şehrin geleceği için müthiş bir dinamizm. Başka şehirlerde bir Bursa'da organize sanayi açma noktasında imkanları yok artık. Biz bu zamana kadar büyük şehirlerin arasında sıkışıp kalmanın hep dezavantajını yaşadık. Büyük şehirler insan anlamında bizi soydular. İnsanımızı çektiler. Büyük şehirler artık doldular ve taştılar.

“Bilecik’te asgari yaşam standardını oluşturduk”

Biz Bilecik'in alt yapısını oluşturduk.Gelen insan asgari yaşam standartlarını Bilecik’te bulabiliyor. Bilecik’te rahatça bir parka gidip dinlenebiliyor. Kafeteryada akşamları çocuklarıyla oturup bir kahve içebiliyor. Güzel bir restoranda yemek yiyebiliyor. Sinemaya gidip filmini izleyebiliyor. Daha da arzu ederse, eğlenceye gideceğim derse, binip 1.5 saat sonra boğazda bir akşam yemek yiyip dinlenip eğlenip, aynı akşam evine dönebilecek hızlı trenle avantajları var. Eskişehir’e, Bursa’ya gitme avantajları var. Bilecik, bu anlamda baktığımızda sosyal hayat noktasında İstanbul’un bir semtinden daha avantajlı konuma geldi.

“Her ay 20-30 işyeri ruhsatı veriyoruz”

Yarın ilimize yapılacak yatırımlarla da İstanbul’da oturan vatandaş da Bilecik’e ticaret yatırımı düşünmeye başlayacak. Bu nedenlerle ticaret konusunda son derece aktif bir şehiriz. Her ay verdiğimiz ruhsat sayısına baktığımızda 20 ila 30 arasında yeni işyeri ruhsatı veriyoruz. Bir şehrin dinamizmi açısından bu çok önemli. Kapanan işyeri sayısı, yeni ruhsatlardan kesinlikle çok daha düşük. Ve çevremizdeki büyük şehirlerin ticaret erbabı Bilecik’e yatırım noktasında bir takım arayışlar içinde. Örnek olarak Bursalı bir girişimci Kayı Plaza içerisine meşhur bir markanın mağazasını açtı. Geçmiş yıllarda bunlar Bilecik’e gelmezdi. Bozüyük’ten bile Bilecik’e yatırım için gelen olmazdı. Ama şimdi Bozüyük’teki kardeşlerimiz de Bilecik’e yatırım yapıyorlar. Çünkü Bilecik’in ekonomisi hareketlendi.”

 

Editör: TE Bilişim