FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen operasyonlarda Bilecik’te darbe teşebbüsünün yapıldığı 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar aralarında siyasetçi, asker, polis, kaymakam, hakim, savcı, avukat, oda başkanları ve çeşitli meslek gruplarından toplam 900 gözaltı olduğu ve bunlardan 630 şüpheliye dava açıldığı öğrenildi.

     Bugüne kadar yürütülen FETÖ operasyonları kapsamında 900 gözaltı yapılırken, bunlardan 630 kişiye dava açıldığı, 280 FETÖ şüphelisinin tutuklandığı, 60 şüphelinin tahliye edildiği ve kararları çıkan ve kararı çıkmayan toplam 220 FETÖ sanığının da halen cezaevlerinde tutukluluk halinin devam ettiği öğrenildi.

     Özellikle Bylock kullanıcısı FETÖ şüphelilerinin direkman örgüt üyesi kabul edilerek hiç affedilmeyecek şekilde adli sorgu sonrası tutuklandıkları gözlendi.

     MİT tarafından Bilecik’te 400 Bylock kullanıcısı tespit edildiği, bunların 340 tanesine işlem yapılıp tutuklandığı, 60 kişinin de arandığı iddialarının ardından Emniyet yeni FETÖ operasyonlarına devam ederken bir yandan da Bilecik Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ davaları görülmeye devam ediliyor.

     Bazı sanıkların görülen davalarının kararları verilip, tahliyelerin yanısıra alınan cezalar neticesinde tutukluluk hali devam ederken, Bilecik'te süren mahkemelerde Ocak ayına kadar kararların çıkması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim