Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, kamuoyu tarafından eleştiri oklarının hedefi haline gelen ve ilimizdeki Covid-19 vakalarındaki artışta büyük rol oynadığı iddia edilen AK Parti Kongrelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik Arena programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tuna, kongrelerin Covid-19 vakalarına etkisine yönelik yaptığı konuşmada, “ben bunu kongrelere bağlamak istemiyorum, malum bu neredeyse 1 yıldır devam eden bir şey. Geriye bakıldığında İl veya İlçe Sağlık Müdürlüklerinin ellerinde bir veri vardır” dedi.

Başkan Tuna, konuya ilişkin açıklamalarının devamında ise, “sadece AK Parti kongreleri değil ilimizde bazı Belediyelerin açılışları oluyor, birçok siyasi parti genel başkanları geliyor, Bakanlar geliyor onun için ben şöyle söyleyeyim, beldemizde de birçok mücadeleyi görüyoruz. Geçen haftalarda sıfırlanmıştı ama maalesef ki bir ev ziyareti oldu ve buradan aşağı yukarı 10 kişiye sıçradı ama çok şükür oda bitti. Ben o yüzden bunu kongrelere bağlamak istemiyorum zaten kongrelerde tüm önlemler alınarak yapıldı” şeklinde konuştu.

“Hiçbir esnafın yaşadığı mağduriyeti biz burada anlatamayız”

Esnaflar tarafından siyasi partilere tanındığı iddia edilen ayrımcılık eleştirileri içinde konuşan Başkan Tuna, “çok sıkıntılı bir süreç ki ne desek boş. Hiçbir esnafın yaşadığı mağduriyeti biz burada anlatamayız, Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı yavaş yavaş normalleşme sürecine geçeceğiz. Bizler nerede, hangi rakamlar artmış onlara bakmamız lazım. Mart ayı itibari ile diyelim ki; Bilecik’te de bütün esnaf çalışmaya başladı süreçte tekrardan ilerleme ihtimali var mıdır vardır ama muhakkak korona ile mücadeleyi öğrenmemiz gerekiyor” görüşlerine yer verdi.

“Bizim kültürümüzde sarılma duygusu çok fazla”

Dodurga Beldesi’nde pandemi ile mücadeleye ilişkinde konuşan Başkan Tuna, “1 yıldır pandemi ile yaşıyoruz, ekipler çok sıkı çalışıyor. Mesela bizim beldemizde 1 kişi Covid olmuş oda kahveye inmiş oradan da 1 kişinin 3 kişiye, 5 kişiye sıçrattığını gördük. Bir ev ziyareti, bir asker görme bu tür gibi şeylerde ve düğünlerde de çok hızlı arttığını gördük. Bizim kültürümüzde sarılma duygusu çok fazladır, sarılma duygusu çok fazla olduğu için muhtemelen buradan artıyor gibi geliyor bana. Birde Bilecik'in nüfus sayısı az olduğu için bakıyorsun vaka sayısı 10 ise, bu sayı 20 olursa yüzde 100 artıyor bu da Bilecik'te aman aman çok fazla artış olduğu anlamına gelmiyor. Nüfus sayısı az olan yerlerde vaka sayısının yüksek görülmesi matematiksel olarak doğrudur” dedi.

“Korona verilerinin alınması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne gidilmesi lazım”

İlimizde yapılan AK Parti Kongrelerinde HES kodu sorgulaması yapılmadığı iddialarında yanıtlar veren Başkan Tuna, “Bilecik'te sadece AK Parti kongre yapmadı. Bundan öncede ilimizi bir sürü genel başkanlar ziyaret etti o zaman pandemi artmıyordu da AK Parti’nin kongrelerinde mi artıyordu. Bunun verisini en sağlıklı şekilde anlamak için İl Sağlık Müdürlüğü’ne gidilmesi lazım en güzel yöntem budur.

Bizim beldemiz de ben 9 vaka diye biliyordum 12’ymiş ve ‘Dodurga'da Korana vakası var karantinaya alınacak’ diye dedikodu çıktı. Bizde baktık vakaların nereden geldiğine 4 tanesi bir fabrikadan çıktı, 2’si diğer fabrikadan diye baktık ve kesinlikle bir kahve ortamından veya diğer ortamlardan sıçrama gibi bir şey olmadı o yüzden dediğiniz gibi kongre yapılırken diğer taraf kan ağlıyor düşüncesinde değilim” dedi.

Editör: TE Bilişim