0-14 yaş grubu kontrollü normalleşme planına göre ilk defa günler sonra dışarıya çıkarken, Bilecik sokakları renkli görüntüle sahne oldu.

Günler sonra sokağa çıkmanın heyecanını yaşayan minikler anne ve babaları ile birlikte sokaklara neşe katarken, çocuk sesleri içinde bulunduğumuz bahar aylarını daha da renklendirdi.

“Parkları ve bahçeleri özledik”

Bilecik sokak ve caddelerinde gezen çocukların kimisi, dondurma yerken, kimisi simit yedi, kimisi bisiklete bindi, kimisi ise parkta oyuncaklara bindi, kimisi de erik ağaçlarına hücum etti. Bilecik sokakları ve caddeleri günler sonra çocuk sesleri ile yankılanırken, özgürlüğün tadını yaşayan minikler, “evde kalmaktan çok sıkıldık, artık gezmeyi parkları ve bahçeleri özledik” şeklinde konuştular.

“Zor günler geçirdik”

Anne ve babalar ise çocukların evde enerjilerini atmakta zorlandıkları, psikolojik olarak hem kendilerinin hem de çocuklarının zor günler geçirdiğini söylerken, günler sonra Koronavirüs tedbiri kapsamında ilk defa çocukları ile sokağa çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günler sonra dışarı çıkan 0-14 yaş grubu için, şu paylaşımda bulundu: "Saat 11.00-15.00 arası, çocuklarımız ve gençlerimiz özledikleri parklara, sokaklara kavuşuyor.

Yakın arkadaşlar, mesafeli şekilde buluşuyor. Eve dönmesi biraz zor ama önümüzde çok daha güzel günler, upuzun beraberlikler var. Sağlığımız için birazcık daha fedakarlık yapacağız."

Editör: TE Bilişim