Kıymet Aslan- 

Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Hüseyin Şensoy, yıl boyunca yapılan eğitim ve sınavlar sonucu başarılı olarak serbest muhasebeci ve mali müşavir olmaya hak kazanan 3 kişiye gerçekleştirilen törenle belgelerini verdi.

Bilecik SMMMO Eğitim Salonu'nda gerçekleşen seminer öncesinde konuşan Şensoy, Bilecik SMMMO'ya üye olan, zorlu sınavlar sonucunda başarılı olarak , serbest muhasebeci ve mali müşavir olmaya hak kazanan, 3 kişiden Emel Tekeli, Ayşe Ceyhan Karaçam, Cüneyt Geven’i tebrik ederek  belgelerini takdim etti. 

“Çalışmaları ilgiyle takip etmeniz sizlere nitelik kazandıracaktır”

Şensoy konuşmasında öğrencilere seslenerek  konuşmasına şöyle devam etti. Geçen yıl imzalanan protokolün ilk uygulamasını geçen yıl yapmıştık, bunu geri dönüşümünü çok olumlu şekilde aldık. Bu programa katılan şanslı olan arkadaşlarımız yapmış oldukları çalışmalarla  ileriye doğru önemli refaranslar elde etmiş oldular. Hatta buraya katılan 3 arkadaşımızı da Bilecik’te işe yerleştirildiğini biliyorum. Üniversitedeki İdari Bilimler Fakültesindeki arkadaşlarımızın bu pratik uygulamaları kendilerine çok önemli ve faydalı olacağına inanıyoruz. Çünkü bizde aynı yollardan geçtik, aynı zahmetleri çektik.

Stajerler öğrenciler olarak bir şansınız var böyle bir imkanı Üniversitemiz ve Odamız işbirliği içersinde size sunuluyor. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. İşyerlerinde yapılan işlerin pratiğini çok iyi etüt etmeniz ve bu çerçevede de çalışmalarınızı yönlendirmeniz fayda sağlayacaktır. Çalışmaları ilgiyle takip etmeniz sizlere nitelik kazandıracaktır. Göreceksiniz kendinize olan güveniniz artacak, okulunuzu bitirdiğiniz zaman iş hayatınızda da çok önemli referanslar olacaktır. Ben bu bağlamda özellikle üniversitemize bu iş birliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.

“Sanayicilerimizden taleplerin gelmesi bekliyoruz”

“Bugün için sadece 3 tane arkadaşımızı işe yerleştirebiliyoruz. Ancak bu sayının biz yeterli olmadığını düşünüyoruz. Özellikle buradan sanayicilerimize, firmalardan ve bürolardan odamıza taleplerin gelmesi bekliyoruz. Buradaki öğrenci sayısını arttırmak zorundayız. Çünkü burada pratiği gören arkadaşlarımız önümüzdeki zaman süreci içersinde önemli bir referans elde ettiği için bunu çok önemsiyoruz.  Hiçbir zaman yapılan işi küçümsemeden yapmalısınız. Herkes şunu iyi biliyor muhasebeye gelen kişi önce bir evrak dizmeyi, sonra muhasebeleştirmeyi ve programları görme ve fiş kesme sonrasında da bilanço gelir tablosu da görmeniz çok önemli. Üyelerimizin çoğu Luka programını kullanmaktadır. Bugünde burada bir örneği uygulamalı olarak gösterilecektir. Bu türdeki eğitimleriz devam edecektir. Bu eğitimlere de katılmanız oda üyelerimiz ve öğrenciler için çok iyi olacaktır. Özellikle luca eğitimlerimize bakarsak, son güncel e-fatura ve e-defter uygulamaları 31/12/2013 sonu itibariyle son bulup birinden itibaren başlayacak. 25 Milyon Lira cirosu olan bazı firmaların satmış olduğu malların 10 milyon Lira alıcı olarak baktığımızda bunlarında e-fatura ve e-deftere geçme zorunluluğu gibi mecburiyetleriyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Yani buradan muhasebecilerimize ve büyük işletmecilerimize şunu sesleniyorum. Eğer ki 2011 yılı 10 milyon Lira cironuzu geçiyorsa sizi e-fatura sizide kapsamakta ve buna göre önleminizi almak zorundasınız. Yapılacak olan işlemlere geçmemeniz durumunda büyük cezalarla karşı karşıya kalabilme hükümleri getirmektedir. İşte Luca burada da devreye girdi  Luca projemiz luca e-fatura, luca koza, luca net programlarını uygulayacak sanayicilerimiz içinde önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bu konuda bizleri bilgilendirecek olan eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Şensoy , Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bilecik SMMMO arasında imzalanan protokol kapsamında üniversitenin ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin iş yerlerinde staj görebilme imkanının bu senede  sürdürüleceğini açıkladı. Bu seneki  protokol kapsamında 23 öğrenciye staj ve uygulamalı eğitimler verileceğini belirtti.

Toplantıda, Bilecik SMMMO, Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nce (TÜRMOB) "LUCA Projesi" kapsamında geliştirilen, LUCA NET Kobi Ticari Yazılımı tanıtım semineri düzenledi. Seminerde, "LUCA Projesi" temsilcilerinden LUCA Bölge Koordinatörü Serpil Akgül ve Luca eğitmeni  Birol Köse katılımcılara bir sunum yaptı.

Programa, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Meral Erol Fidan, üniversite öğrencileri ile oda üyeleri katıldı.

 

Editör: TE Bilişim