Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, "farkındalığın artırılması ve uygulama birlikteliğin sağlanması" konulu bir seminer verdi.

Seminerde konuşan Oda Başkanı Süleyman Kıral, haksız rekabet ile ilgili bilgisayar yazılımın yıl başında uygulamaya başlamasıyla meslek mensuplarının haksız rekabet sorunlarının büyük ölçüde kalkacağını söyledi. Kıral yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:


TÜRMOB un düzenlediği farkındalık eğitimine katılımınız için hepinize şahsım ve kurullarımız adına teşekkür ediyorum.

TÜRMOB’un 21. olağan genel kurulunda görüşülerek kabul edilen 'muhasebe, denetim ve danışmanlık işletmeleri için işyeri, hizmet ve kalite güvence ilke ve esasları hakkında mecburi meslek kararı ile "Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımının Meslek Mensuplarınca Kullanılması Hakkında Mecburi Meslek Kararı' 13 Aralık 2013 tarih ve 28850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, “Muhasebe meslek mensuplarının etik eğitimi ve etik sözleşme yapılması harkındaki tebliğ” ise 27 Mart 2014 tarih ve ' 28954 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


TÜRMOB’un odamıza göndediği15/08/2014 tarih ve 5118 sayılı yazıları ile eğitmenleri de birlik tarafından görevlendirilen anılan mecburi meslek kararları ile tebliğ de yer alan düzenlemelere ilişkin olarak meslek mensuplarımızın farkındalığının arttırılması ve uygulama birlikteliği sağlanması eğitimi düzenlenmiştir.

odalarımızda bu eğitimin yerinde verilmesini sağlayan, başta genel baş kanımız sayın nail sanlı ve ekibine TÜRMOB kurullarına, TESMER kurullarına TÜRMOB eğitmenlerde ve ayrıca emeği geçen herkese Bilecik S.M.M.M. odamız adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.

Değerli Arkadaşlar, mesleğimizi çok yakından ilgilendiren, meslektaşlarımızın farkındalığının arttırılması, uygulama birliğinin sağlanması ve haksız rekabet ile ilgili eğitimin ardından, yıl başından itibaren konu ile ilgili yazılımın uygulamaya başlanmasıyla meslek mensuplarımızın haksız rekabetle ilgili sorunlarının büyük ölçüde ortadan kalkacağına inanıyorum. Konunun önemine binaen tüm meslektaşlarımızın eğitimi dikkatle izlemelerini, eğitmenlerimize ve tebliğlerde belirtilen hususlara uymaları öneriyorum.

Aklımıza takılanlar hakkında değerli hocalarımızdan konunun tekrarını isteyebilir, daha detaylı açıklamaları talep edebilirisiniz. Eğitimin hepimize faydalı olacağına inanıyor, TÜRMOB eğitmenlerimiz sayın Feyzullah Topçu, Funda İzi, Mehmet Koç, Emre Eren Göktürk hocalarımıza kolaylıklar diliyorum.

Meslektaşlarımıza, arasında haksız rekabetin olmadığı, birbirlerine saygılı, hoşgörülü, bereketli, kazançlı, dostça ve kardeşçe bir yaşam diliyor, şahsım ve yönetim kurulumuz adına hepinizi saygı, sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum.


Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirleri Odaları Birliği (TÜRMOB) eğitmenleri Feyzullah Topçu, Funda İzi, Mehmet Koç ve Emre Eren Göktürk tarafından "Muhasebe denetim ve danışmanlık işletmeleri için iş yeri, hizmet ve kalite güvence ilke ve esasları hakkında mecburi meslek kararı" ile "Haksız rekabetle mücadele yazılımının meslek mensuplarınca kullanılması hakkında mecburi meslek kararı" konularında üyelere eğitim verdi. Seminere ilimizin önde gelen mali müşavir ve muhasebecileri katıldı.

 

Editör: TE Bilişim