Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 24. Anadolu Odaları Platformu’na ev sahipliği yaptı. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantı öncesi, Türkiye’nin dört bir yanından ilimize gelen SMMMO başkanlarına Bilecik’in tarihi ve kültürel yerleri gezdirildi. Anadolu Odaları Platformu’nun dönem Başkanlığı görevini yürüten Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, misafirlerinin her biriyle yakından ilgilenirken, Bilecik insanının konukseverliğini bir kez daha göstermiş oldu.

Cuma günü akşam saatlerinde Kongre Merkezinde başlayan platform toplantısına Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Yeminli Mali Müşavir Belediye Başkanı Münür Şahin’in yanı sıra ilimizin önde gelen muhasebeci mali müşavirleri ile Anadolu illerinin SMMM oda başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Elban, son dönemde ülkemizin içinde bulunduğu sürece vurgu yaptı ve oluşan birlik beraberlik ruhunun ekonomi alanına da çekilmesi gerektiğini söyledi. Elban konuşmasında, “15 Temmuz acı bir hatıra olarak hafızalarımızdaki yerini alacak. Ancak oraya takılarak yaşamamak gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin dinamiklerinin hemen harekete geçirilmesi gerekiyor. 15 Temmuz günü ve ertesi gün gösterilen fedakarlıkları ekonomik tarafa, iş hayatına taşımamız gerekiyor. Daha fazla çalışarak dünyaya cevap vermemiz gerekiyor. Oyunun büyüklüğünü gördük. Bu işin uzmanı sizlersiniz. Size bir şirket getirildiği zaman daha defterin kapağını açmadan senin puanın düşük, senin mali yapın bozuk diyebiliyor musunuz? Yani önce alıp analiz etmeniz gerekiyor. Kredi derecelendirme kuruluşları darbeden birkaç gün önce Türkiye'nin notuyla ilgili olumlu sonuçlar açıklamışlardı ama darbenin olduğu gece hiçbir inceleme yapmadan kredi notunu düşürüverdiler. Demek ki bizimde ekonomik alanda daha fazla mücadele edip onlara cevap vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

 

Editör: TE Bilişim