Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içerisinde bulunduğu konvoya Artvin’de saldırı düzenlendi. Artvin'de Ardanuç Belediyesi Hizmet binasının açılışını yapmaya giden CHP lideri Kılıçdaroğu'nun konvoyu bir çatışmanın ortasında kaldı. Çatışmada bir asker şehit olurken 2 astsubay ise yaralandı.

 Saldırının ardından ülke genelinde ve Bilecik’te siyasilerden Kılıçdaroğlu’na destek açıklamaları geldi. Bilecik’in milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün’ün yanı sıra AK Parti, CHP İl Başkanları açıklama yaparak saldırıyı kınadılar.  

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve heyetinin Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada yaşadığı melun terör hadisesini lanetliyor, Sayın Genel Başkan başta olmak üzere necip milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, hain saldırı sonucu şehit olan kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralanan vatan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum.”

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hain saldırıyı yapanları şiddetle ve nefretle lanetliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve konvoyda bulunan arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bu saldırı sadece Genel Başkanımıza ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, aynı zamanda ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine, huzuruna ve iç barışına yöneliktir. Şehit olan askerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bu hain saldırıyı planlayanlar ve yapanlar amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır.”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı: 


"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'in Şavşat ilçesinde terörist gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Saldırıda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum."

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık:

“CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve beraberindeki heyete yapılan saldırıyı kınıyor geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çıkan çatışmada şehit düşen askerimize Allah' tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

CHP İl Başkanı Metin Yaşar:

“Genel Başkanımızın konvoyuna yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.. Genel Başkanımıza ve konvoyda bulunan arkadaşlarımıza gecmiş olsun dileklerimde bulunuyor, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

MHP Eski İl Başkanı Ahmet Gürses:

“Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı bütün Türk milletine yapılmıştır. Bu hain saldırıyı kınıyor, Türk milletine, Kılıçdaroğlu'na ve CHP’ye geçmiş olsun diliyorum.”

CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan:

“Genel Başkanımıza yapılan saldırı ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne yapılmıştır.Yapanları ve terörü şiddetle lanetliyorum. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum.”

CHP Bilecik İl Kadın Kolları:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğluna hain saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz.Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve konvoyda bulunan partililerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şehit düşen askerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tereddütsüz mücadelemiz yılmadan devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim