İstanbul’da her sene düzenlenen Sivas Günleri’nin bu seneki kardeş şehir Bilecik oldu. İlimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri, Maltepe Sahiline kurulan etkinlik alanında on binlerce katılımcıyla paylaşıldı. Bilecik Belediyesi ve İstanbul Bilecikliler yardımlaşma ve kalkındırma Derneği ortaklığıyla hazırlanan Bilecik standında; çömlekçilikten, el işlerine, bozadan, helvaya, nar şerbetinden ayva lokumuna, ilimizin birbirinden özel ürünleri sergilendi.

Organizasyona ilimizden çok sayıda konuk katılırken, standı ziyaret eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, organizasyonun önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İlimizi tanıtmayla ilgili sıkıntılar yaşadığımızı söyleyen Yağcı, bu tip faaliyetlere imkanlar el verdiği ölçüde katılmaya çalıştıklarını söyledi. Yağcı şöyle konuştu:


“Sivaslı kardeşlerimizin 5 yıldır devam eden ‘Sivas Günleri’ isimli güzel bir organizasyonları var. 2015 yılında da kardeş şehir olarak bizi davet ettiler. Sivas’la Bilecik arasında da tarihsel olarak bir bağ var aslında. Selçuklu orduları Sivas’ın Hafik ovasında düşmanla savaşırken, oradan göç eden Ertuğrul Gazi Selçuklu’nun yanında savaşa katılıyor. Yenilmek üzere olan Selçuklu ordusu bu destekle savaşı kazanıyor.

Bunun sonucunda Selçuklu Ertuğrul Gazi’ye Söğüt’ün olduğu toprakları hediye ediyor. Hem Bilecik, Hem Sivas kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan şehirler. Bu iki toprağın insanlarının böyle etkinliklerde bir arada olması son derece güzel. Bu güzel organizasyon için Sivaslı kardeşlerimizi tebrik ediyorum ve bizlere gösterdikleri ilgi ve ev sahiplikleri için de kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Sivas Günleri 2015 organizasyonuna ilimizden yoğun katılım oldu. Başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri organizasyona katılırken, Bilecik Belediyesi mehter takımı, Sivas Günleri’nin açılışında sergilediği gösteriyle büyük beğeni topladı. 

Editör: TE Bilişim