Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından para, banka ve dış ticaret tezsiz ile işletme tezsiz yüksek lisans programı açılacağı bildirildi.

Üniversite’den yapılan açıklamada, Bilecik ve çevre illerde özellikle bankacılık ve dış ticaret sektörlerinde ihtiyaç duyulan donanımlı uzmanlar yetiştirmeyi ve çeşitli finans kurumlarında çalışan ya da çalışmayı hedefleyenlerin mesleki yetkinliklerini geliştirmeleri amacıyla açılacağı kaydedildi.

Yüksek lisans programın, katılımcıların finansal kurumlardaki işleyişe dair bilgilerle donanmasını, çalıştıkları kurum ve kuruluşlardaki mesleki performanslarını arttırarak profesyonelleşmelerine büyük katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, "Bilecik ve çevre illerdeki irili ufaklı işletmelere, finans alanında hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarına, ülke ekonomisinin büyüdüğü, uluslararası ticaret engellerinin azaldığı yakın geleceğin rekabet ortamında, bankacılık, dış ticaret ve diğer finansal konulardaki hızlı değişimlere ayak uydurabilecek donanımlı yöneticiler, küresel ölçekte profesyonel işler yapan uzmanlar kazandıracak" ifadelerine yer verildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yardımcı Doç. Dr. İsmail Hakkı İşcan, üniversitelerin Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı para ve banka tezsiz yüksek lisans programlarının yaygın olduğunu ancak, İktisat Anabilim dalı akademisyenlerinin bölgedeki irili ufaklı işletmelerin sahip olduğu dış ticaret hacmiyle programın tezsiz yüksek lisans programı şeklinde genişleterek Türkiye'de ilk tezsiz yüksek lisans programı başlattıklarını bildirdi.

Bilecik ve çevre illerden başvuru bekledikleri belirten Yardımcı Doç. Dr. İşcan, şunları belirtti:

"Türkiye ve dünyadaki finansal gelişmeleri, kurumsal oluşum ve yeni uygulamaları esas alarak, finans ve dış ticaret konularında güncel ve dünyayla entegre bilgilerle donatılmış profesyoneller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Ülkesel zenginlik ve güç, finansal vizyon ve uluslararası ticaret konularındaki etkinlik ve rekabet gücüyle ölçülmektedir.

Günümüz ekonomisinde dış ticaret ve özellikle de finans konuları, iş ve bilim dünyasında yeni çekim alanları bulunmaktadır. Para, banka ve dış ticaret alanında yetişmiş nitelikli profesyonellere olan ihtiyaç artmaktadır. Sosyal bilimler enstitüsünün işletme alanında daha önce açmış olduğu işletme tezsiz yüksek lisans programına eylül döneminde öğrenci alacaktır.

                Açıklamada, para, banka ve dış ticaret tezsiz ile işletme tezsiz yüksek lisans programı ön başvurularının 1-16 ağustos tarihleri arasında yapılacağı ve her iki programa 50'şer öğrenci alınacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim