Dünyanın pek çok ülkesinde 30 yılı aşkın süredir fotoğraflar çeken Sanatçı Faruk Akbaş, fotoğraflarında unutulmaya yüz tutmuş gelenek, görenek ve yöresel kıyafetler üzerine fotoğraflar çekiyor. Faruk  Akbaş, ülkemizin zenginliklerini yurt dışında, yurtdışı zenginliklerini ülkemiz insanlarına tanıtılmasında büyük katkılar sağlıyor. Bir çok Ulusal ve Uluslararası dergilerde fotoğrafları yayımlanan Faruk Akbaş'ın, Uzaklara Yolculuk, Yansıma, İki Göz Bir Şehir gibi belgeselleri yanında Fotoğrafta Partik Komposizyon, Gezi Fotoğrafçılığı, Dijital Dünyada Fotoğrafçılık ve Fotoğraf Cepte gibi kitapları bulunmakta.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin davetlisi olarak ilimize gelen  Faruk Akbaş,  İYİ FOTOĞRAFLARIN SIRLARI adlı söyleşi ile öğrenciler ile buluştu. Oldukça keyifli geçen programın ardından, aynı gün akşamı POMEM Müdürü Suat Günbey’in  davetlisi olarak POMEM öğrencilerine yönelikte  FOTOĞRAFLAR ile TÜRKİYE  adlı sunumu gerçekleştirdi. 3 gün boyunca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin konuğu olarak ilimizde incelemelerde bulunan ve fotoğraflar çeken Faruk Akbaş, Osmaneli ilçemiz, Çukurören  ve Kınık köylerinde de  bol bol fotoğraf çekti.

 Faruk Akbaş,  çekmiş olduğu fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Paylaştığı fotoğrafları 20 bine yakın izleyiciye ulaştıran Faruk Akbaş, ilimizin tanıtımına büyük katkılar sağladı.

Bilecik hakkında da izlenimlerini paylaşan  Faruk Akbaş, her zaman yakınından  geçtiğimizi Bilecik her fotoğrafçının mutlaka uğraması gereken bir ilimiz olduğunu belirterek, “burada geçirdiğim 3 gün sonunda  çok iyi anladım. Osmaneli’de gördüğüm Lefke bezi, tarihi evleri ve konakları ile  kilisesi ile mutlaka uğranması gereken duraklardan birisidir. Çukurören biber köyü ise renk cümbüşü ile emsalsiz bir beldedir, Kınık köyü  bir fotoğrafçı açısından tam bir fotoğraf atölyesi gibi bir köyümüzdür. Fotoğrafik açısından bu kadar bol malzemenin bir arada olduğunu bilen herkes eminim ki Bilecil’in sadece çevre yolundan geçip gitmez, mutlaka  Bilecik’te fotoğraf molası verir.” dedi.


 


 

Editör: TE Bilişim