Kıymet Aslan  

Bilecik Sevgi Anneleri Derneği (BSAD) yeni hizmet bürosu  açıldı. Bilecik’te 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren “Bilecik Sevgi Anneleri Derneği” yeni bürosu  Bilecik Sevgi Anneleri Dernek Başkanı Münevver Geyik,  İstiklal Mahallesinde bulunan Seven Çarşısı’nda Dernek Bürosu açılışını basın toplantısı düzenleyerek duyurdu.

BSAD Derneği Başkanı Münevver Geyik, derneğin, kadının maddi ve manevi yönden kalkındırılması, kendisiyle beraber çocuklarının da topluma yararlı, üretken ve mutlu birer vatandaş olarak yetiştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, kurulduğu 2008 yılından bugüne kadar vefakar üyeler vasıtasıyla pek çok faaliyet gerçekleştirdiklerini  söyledi.

Sevgi Anneleri Destek ve Danışma Merkezi adı altında, 'Kadın ve Çocuk Misafirhanesi' projesini hayata geçirdiklerini anlatan Geyik, Kadın Konuk evinin Bilecik’te bir eksikliğin giderildiğine dikkat çeken konuşmasında ise,  “Bilecik ‘te  2012’ye kadar şiddete maruz kalmış kadınlar ve çocukları için bir bina yoktu. Bu ihtiyaçlar Sosyal Yardımlaşma Vakfı vasıtasıyla karşılanıyordu. Bu ihtiyaca binaen  Derneğimiz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na Bilecik Belediye’si, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığıyla bir proje hazırladık. Başvurumuz kabul edildi, projemiz uygulanmaya devam etmektedir.”dedi.

 Geyik, Sevgi Anneleri Destek ve Danışma Merkezi (Kadın ve Çocuk Misafirhanesi) projesi amacını ise şöyle açıkladı. “ Bilecik ilinde ikamet etmekte olan, yaşadığı aile sorunları veya şiddet dolayısıyla derneğimize veya ilgili kamu kurumlarına başvuran kadınlara hukuki ve psikolojik destek sağlamak. İhtiyaç halinde  kadınların çocuklarıyla birlikte sığınma evleri (ilk etapta süreç 8-10 gün sürmektedir)  veya diğer imkanlara erişinceye kadar geçici olarak barınabilecekleri, yemek, güvenlik vb. maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanacağı, güvenli ve sıcak bir ortam oluşturmak. Ve Ayrıca; Dernek üyeleri, hukuki danışman ve psikologların da katılacağı mahalle toplantılarıyla kadınların, aile içi şiddet, oluşturulacak destek ve danışma merkezi faaliyetleri, kadın hakları konularında bilgilendirmek ve bu konuda kadınlarda farkındalık oluşturmaktır. Bu 120.900 lira proje maliyeti olan bir proje ve  60.000 lirası İçişleri Bakanlığından hibe olarak alınmıştır.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde de Mahalle Muhtar Konaklarında kadınlara yönelik eğitimler düzenlemeyi planlamaktayız.

Bu faaliyetlerimizde hep yanımızda olan  değerli  üyelerimize, Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcı‘ya ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Muhammet Akgül’e teşekkürü bir borç bilirim. “dedi.

Seven Pasajı'nda düzenlenen basın toplantısına, dernek üyeleri ile Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın eşi Fatma Yağcı katıldı.
Editör: TE Bilişim