Cafer Elmas 


         SMMMO Başkanı Hüseyin Şensoy, MHP’den Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Kendisine MHP kurmayları tarafından gelen teklifi değerlendiren ve bir takım dost ve yakınlarının yanısıra ilimizin kanaat önderleri ile görüşmesinin ardından önceki gün MHP’ye kayıt olarak rozetini takan Şensoy,  partide aday adaylığını açıkladı.

MHP Milletvekili Bahattin Şeker’in yanı sıra kalabalık partilinin huzurunda aday adaylığını açıklayan Şensoy, ‘Büyük Türk Milleti ve Bilecik halkının huzurunda fazilet ve namus ilkemiz, Mustafa Kemal Atatürk rehberimiz, Bilecik sevdamız’ sloganı ile göreve talip olduğunu söyledi.

MHP’de aday adayı başvuru programı düzenlendi. MHP Milletvekili Bahattin Şeker’in de bulunduğu programa Hüseyin Şensoy eşi Figen Şensoy babası Basri Şensoy ve akrabaları ile kalabalık olarak katıldı.


“HAYIRLI BİR CUMA GÜNÜ HAYIRLI BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ”

Programda konuşma yapan MHP Milletvekili Bahattin Şeker, “bugün hayırlı bir gün. Cuma günü. Hep söylediğimiz gibi, siyaset bir hizmet yolu. Hangi parti olursa olsun, hangi düşünce olursa olsun. Bu memlekete hizmet etmek için yola çıkmış muhtarlar, belediye başkanları, milletvekilleri, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri… Tabi bu yola çıkmak da bir cesaret işi. Taşın altına elinizi koyacaksınız, mücadele edeceksiniz. Geleceksiniz ve memlekete hizmet edeceksiniz. Dışarıdan tenkit etmesi çok kolay ama içerisine gelince, “ben bu memlekete hizmet edeyim, iyi günde kötü günde bu işlerle uğraşayım” diyenler de çok az. Ben özellikle başta Hüseyin arkadaşım olmak üzere, bizim partimizde, diğer partilerde, bu davalara gönül vermiş, hizmet etmek için yola çıkan bütün partilerdeki adayları kutluyorum.

Önümüzde bir mahalli seçim var. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu seçime çok iyi bir hazırlık yapıyoruz. Bilecik ili, merkez ilçe ve diğer ilçelerde çok iyi adaylarımız olacak inşallah. Çok iyi aday adaylarımız var. Büyük bir mücadeleye giriyoruz. Ben de, çok eski arkadaşım, Doğru Yol Partisi’nde de beraber çalıştığımız, belediye meclis üyesi olan Hüseyin arkadaşımızın, “Arkadaş, ben Bilecik’e çalışacağım. Bu memleket için hizmet edeceğim. Bilecikli hemşerilerimiz bana destek verirse canı gönülden Bilecik’i daha ileriye götüreceğim.” diyen arkadaşımı, ailesini, çocuklarını ve destek verenleri kutluyorum. İnşallah iyi bir seçim olacak. Ben; buraya partimizi, arkadaşımızı destekleyen, buraya gelen bütün arkadaşlarımıza, hanımefendilere teşekkür ediyorum. Hayırlı bir Cuma günü hayırlı bir yolculuğa çıkıyoruz” dedi


BİLECİK SEVDAMIZ

Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Hüseyin Şensoy ise, içinde bulunulan dönemin bireysel mutluluklardan öte toplumsal huzur ve mutluluğun tesisi zamanı olduğunu belirterek, “hepimizin vatanımıza milletimize karşı sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sorumluluklarda bizlere görevler yüklemektedir.Bu durumda kimi zaman bireysel kimi zamanda kamusal olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle yaşadığımız ilimizin, ülkemizin ve en önemlisi milletimizin bekası bireysel mutluluklarımızdan çok daha önemlidir. İçinde bulunduğumuz dönem bireysel mutluluklardan öte toplumsal huzur ve mutluluğun tesisi zamanıdır.

Önümüzde ülkemiz ve Bilecik’imiz için çok önemli yerel seçim bizleri beklemektedir.Bu seçim hepimize görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Bu anlayış ile gücünü büyük Türk Milletinden alan M H P’ sinin ve ilimizin  değerli büyüğü Milletvekilimiz Sayın Bahattin ŞEKER ve İl Başkanı Hüseyin KÖYMEN  ziyaretime gelerek 2014 Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında hep birlikte halkın karşısına hizmet için çıkmaktan onur duyacaklarını bana ilettiler. Bende gelen bu teklif üzerine bana göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ederek, başta ailem, meslektaşlarım,arkadaş ve dostlarım ile ilimizin Kanaat önderleri büyüklerimle istişare etmem gerektiğini kendilerine bildirdim.


O günden bugüne  gerek telefonla gerekse karşılıklı  yaptığım görüşmelerde iletilen teklifi ve birlik beraberlik halinde ki hedeflerimi anlattım. Siyasi parti gözetmeksizin Bilecik adına yaptığım görüşmelerde gelen olumlu tepki ve destek Bilecik’te yaşayan biri olarak böyle bir sorumluluk almamı gerektirdiği sonucuna beni ulaştırdı. Bu arada MHP’de geçmişte görev yapmış başta İl ve ilçe Başkanları, üyeleri ile Eski il Başkanı Sayın Mesut TEKİN’i de ziyaret ettim. Kendisi de arkadaşlarının Bilecik ve parti adına  almış olduğu bu örnek kararın hayırlı olmasını  bildirip kabul etmem konusunda görüşünü bildirmiştir. Bu saygıdeğer düşünce ve görüşleri bir emanet kabul ettim. Bu anlayışla ,

Büyük Türk Milleti ve Bilecik Halkı huzurunda,

Fazilet ve namus ilkemiz,

Mustafa Kemal Atatürk Rehberimiz,

Bilecik sevdamız diyor

Bugün itibariyle huzurlarınızda BİLECİK Belediye Başkan  Aday Adaylığı  başvurumu yapıyorum.

Bundan sonraki süreçte başvurumun onaylanması halinde Bilecik Belediyesini kazanacak her kesimi kucaklayacak hizmet kadrolarını ve yapılacakları , gerekli kurullarda değerlendirerek kamuoyunun takdirlerine sunacağız. Bugünden itibaren verilecek her türlü görevi yapmak üzere beni onurlandıran MHP camiasına teşekkür ederim” görüşlerine yer verdi. 


HÜSEYİN ŞENSOY’UN ÖZGEÇMİŞİ

19/04/1969 Bilecik'te doğdum. Bilecik’te yıllarca fırıncılık esnaflığı yapmış Basri Şensoy’un oğluyum. İlkokulu İstasyon Hürriyet İlkokulunda, Orta ve Lise tahsilimi Ertuğrulgazi Lisesinde 1986 yılında tamamladım. Aynı yıl Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF İşletme Bölümüne girerek 1990 yılında mezun oldum. Askerliğimi Yedek Subay olarak İstanbul’da 1992 yılında tamamlayıp 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde Muhasebeci olarak işe başladım. SMMM stajını bitirip ruhsat aldıktan sonra 01/01/1997 tarihinden itibaren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak bağımsız çalışmaya devam etmekteyim. 2000 Yılında Türkiye’nin en genç başkanı olarak  Bilecik SMMM Odası Başkanlığına seçildim. Oda Başkanı olarak halen görevime devam etmekteyim. Ayrıca Bağımsız Denetçi olmaya hak kazandım.  Doğru Yol Partisi ve sonradan isim değiştiren  Demokrat Parti de siyaset yaptım. 2004-2009 döneminde Bilecik Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundum. Bilecik Edebalı Kültür ve Araştırma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ile  bir dönem Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundum . Sırasıyla Ertuğrulspor, Bilecikspor, Bursa Uludağ ve Gençlerbirliği ile Tekspor’da futbol  oynadım. Evli ve 2 çocuk babasıyım. 


Editör: TE Bilişim