Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan er Osman Er, Osmaneli'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Beyyurdu- Aktütün karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden 21 yaşındaki er Osman Er için Bilecik Osmaneli İlçesi’nde tören düzenlendi. Ertuğrulgazi Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik AK Parti milletvekili Halil Eldemir, Bilecik CHP milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç, yakınları ile binlerce kişi katıldı.

Şehit er Osman Er’in cenazesi, cenaze namazı öncesinde ambulansla oturduğu evin önüne getirilerek helallik alındı. Cenaze daha sonra Ertuğrulgazi Camii’ne getirildi. Cenazenin başında nöbet tutan asker gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı öncesi Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, cenazeye katılanlardan alkış tutmamaları ve tezahüratta bulunmamaları yönünde uyardı. Şehit Osman Er’in babası İsmail Er, annesi Hayriye Er ile kardeşleri tabut başında gözyaşlarına boğuldular. Anne Hayriye Er, cenazede, “Söyleyecek bir şey yok. Vatan sağolsun. Ne diyebilirim. İçim yanıyor” dedi.

Şehit Osman Er’in cenazesi, götürüldüğü Osmaneli Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

'TEHLİKELİ YERE GİDECEĞİM'

Şehit er Osman Er'in, olaydan önce sosyal paylaşım sitesindeki hesabından, 'Yarın göreve gidiyorum, bakalım yarın ne olacak, tehlikeli yere gideceğim' yazdığı ortaya çıktı. Er'in arkadaşlarının 'Sana birşey olmaz Osman' yazmaları üzerine de 'İnşallah Allah'ın emri' karşılığını verdiği görüldü.



 
















































Editör: TE Bilişim