Kuzey Irak’ta terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olan Hakkâri Yüksekova Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Bozüyüklü Piyade Uzman Çavuş Ünal Demir (24)’in naaşı bugün Bozüyük Kasımpaşa Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Kovalıca Köyü Mezarlığı’na defnedildi. Ardında “Pencereden baktığınızda güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, birileri yaşadığınız günlerin bedelini ödediği içindir” şeklinde duygusal facebook paylaşımları bırakan ve son yolculuğuna yaklaşık 15 bin Bozüyüklünün uğurladığı Şehit Ünal Demir’in cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Irak’ın kuzeyinde operasyon icra eden güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda 3 arkadaşı ile birlikte şahadet şerbeti içen Uzman Çavuş Ünal Demir’in naaşı öğleden sonra Eskişehir’den helikopter ile Bozüyük 45. Mühimmat Depo Komutanlığı’na geldi. Buradan ilk olarak helallik almak üzere İçköy Mevkii’nde bulunan baba evine götürülen şehit Uzman Çavuş Ünal Demir’in naaşı daha sonra tekrar Bozüyük 45. Mühimmat Depo Komutanlığı’na getirildi. Buradan da askeri kortej ve silenler eşliğinde Kasımpaşa Camii’ne getirildi. Camii bahçesinde şehidin ailesi baba Resul Demir, anne Fatma Demir, kardeşleri Halil İbrahim, Rüstem ve Ümran Demir taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan aileyi yakınları teskin etti.

Şehidin naaşı ikindi namazının kılınmasının ardından Kasımpaşa Camii’nden Bozüyük Belediyesi’ne kadar tören kıtası, protokol ve yoğun halk katılımı ve tekbirler eşliğinde getirildi. Buradan araçlara binen kalabalık ile birlikte Şehidin naaşı Kovalıca Köyü Mezarlığı’na götürülerek son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CHP Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün, Eskişehir 1.Hava Bakım Fabrika Müdürü Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, Bilecik Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Kaymakam Hasan Yaman, AK Parti Bilecik Milletvekili adayları Selim Yağcı ve Halil Eldemir, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde Belediye Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim