Sarıkamış Harekâtı’nın 104'üncü yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında  ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla şehitlerimizi anma etkinliği ve yürüyüşü gerçekleştirildi.
Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma etkinliği Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Aslan Yıldız’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam ederken, kortej halinde başlayan yürüyüş Tevfik bey caddesi üzerinden karayolları kavşağına oradan da Şeyh Edebali türbesine kadar devam etti. Yürüyüş türbe de son bulurken, İl Müftüsü Necati Akkuş’un şehitlere ilişkin yaptırdığı dua sonrasında katılımcılara çorba ikramı yapıldı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında; “Bizim tarihimizde zaferler kadar acılarda büyük yer tutar” vurgusunu yaptı.
Müdür Yıldız,


“Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl Sarıkamış başta olmak üzere 81 İl Merkezimizde ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ teması ile aziz şehitlerimizi anma yürüyüşü düzenlenmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Sarıkamış Harekatının 104. Yıl dönümünde aziz şehitlerimizi anma yürüyüşüne hoş geldiniz şeref verdiniz. Bugün burada tam 104 yıl önce Sarıkamış’ta Allahuekber Dağlarında donarak şehit olan 90 bin Vatan Kahramanlarımızın aziz hatırasını yad etmek adına toplanmış bulunuyoruz. Mehmetçiğimiz Sarıkamış’ta bütün imkânsızlıklara rağmen müthiş bir kahramanlık örneği göstermiş, vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir. Allahuekber Dağları bu milletin din, namus ve vatan uğruna nasıl bir bedel ödediğine şahit olmuştur. Bugün tarihimizin en dramatik savaşlarından birinin anma günüdür. Bizim tarihimizde zaferler kadar acılarda büyük yer tutar. Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Sarıkamış’ta dondurucu soğukta şehit olan Anadolu çocuklarını destansı mücadelesini anlatır. Şairin de dediği gibi; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğere uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışı doğrultusunda Anadolu toprakları kadar tanımına uyan başka bir toprak parçası yoktur.

Sevgili gençler; vatanımız kolay kazanılmadı bunu çok iyi bilmeliyiz. Eğer bugün burada rahat bir şekilde nefes alabiliyorsak, aziz şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte bu da gençlik olarak bizim görev ve sorumluluklarımızı kat, kat arttırmaktadır. Kahraman Mehmetçiklerimiz, Malazgirt’te, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve daha nice savaşta bu cennet vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Sizleri de aziz şehirlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır. Sözlerime İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ile son vermek istiyorum. “ Bastığın yerlere toprak diyerek geçme, tanı
Düşün altında ki binlerce kefensiz yatanı
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı
Verme, dünyaları aslanda bu cennet vatanı”


Sarıkamış Harekatının 104. Yıl dönümünde başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Anma etkinliğine ve yürüyüşe; Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen,İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal,Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Aslan Yıldız, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim