Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında belediyeye 3 adet otobüs alımı, 1 adet ekskavatör, 1 kazıcı ve yükleyici türü iş makinesi alımı, Sağlıklı Kentler Birliğine üyelik konuları karara bağlandı.

Yağcı: “Otobüslerimiz çok eskidi”

Belediyeye 3 adet otobüs alımı ile ilgili Belediye Meclis Başkanı Selim Yağcı, “Otobüslerimiz çok eskidi. Onun için Bilecik’e yakışır şekilde 3 adet otobüs almayı düşünüyoruz.” dedi. Otobüslerin alım kararının çıktıktan sonra ihaleye girileceğini belirten Yağcı, “Otobüslerin alımı kararı alındıktan sonra ihaleye çıkacak. Karar almadan otobüslerin ücretini bilmemiz mümkün değil. Şuan otobüslerde toplu taşıma yapmıyoruz. Otobüsleri cenaze işlerinde kullanıyoruz. Okullarımızdaki personellerimizin bayramlarda, etkinliklerde naklinin gerçekleştirilmesi için kullanıyoruz. Piyasadaki otobüslerin fiyatları belirli. Ama şuan şu fiyata alacağız diyemeyiz. İhaleye girmeden fiyatı açıklamak uygun değil.

İhtiyaçlara göre, belki ikinci el otobüs ya da yeni otobüs alabiliriz. Bu aşamada piyasa araştırması yapıyoruz. Devlet malzeme Ofisi aracılığıyla almayı düşünüyoruz. Bu zamana kadar envanterimizde kayıtlı olan otobüsler, hepimizin gördüğü ve kullandığımız araçlar. Bunların 4 tanesi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden aldık. Bir kısmı da önceki dönemlerden kalmıştı. Envanterimizde hiç kullanamadığımız hurda halinde olan otobüslerde var. Baktığımızda envanterse sayı yüksek görülüyor ama aktif kullandığımız 3 tane otobüs var. Bunlar için kredi almayarak kendi öz kaynaklarımızla otobüsleri almayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. Yağcı’nın konuşmasının ardından 3 otobüs alım kararı oy birliği ile kabul edildi.

Yağcı: “Makineleri kendi imkanlarımız dahilinde alacağız”

Belediye meclisinde 1 adet ekskavatör, 1 kazıcı ve yükleyici türü iş makinesi alımı konusu görüşülerek karara bağlandı. Yağcı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2005 yılında makinelerin tamamını yenilendiğini söyleyen Yağcı, geçen süre zarfında yeni makine ihtiyacının doğduğunu belirtti. Yağcı, “Şehrimizde bu zamana kadar mevcut olan yolları ciddi bir şekilde yaptık. Bundan sonraki süreçte yeni yol ağlarını da açmamız lazım. 18 uygulamaları bittikten sonra yeni imar ve yol alanları açılacak. Onun için belediyemizde daha büyük çaplı ekskavatör ve yükleyici türü makine türü iş makinesi ihtiyacımız oluştu. Makine parkımızı 2005 yılında geldiğimizde yenilemiştik. Geçen 10 yıllık süreçte makineler eskidi. Bu makinelerin hepsini yeniden yenileyeceğiz. Yakında kamyonda alacağız. Amacımız hizmetleri üst seviyede sunabilmek. Bu makineleri kredi kullanarak almayı düşünmüyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bunarlı alabileceğimizi düşünüyoruz. ” dedi. Yağcı’nın konuşmasının ardından 1 adet ekskavatör, 1 kazıcı ve yükleyici türü iş makinesi alımı oy birliği ile kabul edildi.

Sağlıklı Kentler Birliği’ne üyelik 

Bilecik Belediyesi’nin Sağlıklı Kentler Birliğine üyelik başvurusu görüşüldü. Konu ile ilgili bilgi veren Yağcı, Sağlıklı Kentler Birliği’nden Bilecik Belediyesi’ne üyelik daveti geldiğini söyledi. Yağcı, “Bilecik Belediye Başkanlığı olarak şehircilik alanında gösterdiğimiz performans ve halkımıza sağladığımız imkânlar çerçevesinde Sağlıklı Kentler Birliği yapmış olduğu değerlendirmelerde Bilecik Belediye Belediyesine üye davetinde bulundular. Meclisimizde üyeliğe ilişkin bir karar oluşursa sağlıklı kentler birliğine katılacağız. Sağlıklı Kentler Birliği’ne, Avrupa Birliği’nden sağlanan fonlardan belediyemizin de faydalanma imkânı oluşacak.” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim