Kamuoyuna yaptığı açıklamada, mevcut Bilecik Sağlık Sen Başkanı ve Yönetimi hakkında  çeşitli iddialarda bulunan Akyıldız, muhalif üyelere karşı mobing uygulandığını, üyelerin tehdit edildiğini fakat bu tehdit diline boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

Akyıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bilecik Sağlık Sen Şube Başkanlığının 10 Eylül 2018 tarihinde pazartesi günü Resmi İnternet Sitesinde (http://bilecik.saglik.org.tr) 04.09.2018 tarih ve 2018/17 sayılı 3. Olağan Genel Kurul İlanı konulu duyuru yazısında Bilecik Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu için başvuru ilanları 10.09.2018 tarihinde başlayıp 12.09.2018 tarihi mesai bitiminde askıdan indirileceği duyurulmuştur.
Söz konusu tarihlerde Sağlık Sen üyeleri olarak delege adaylık başvurularımızı sendikanın Bilecik Merkezde bulunan binasına giderek dilekçe ile yaptık. Ancak sendikanın mevcut başkan ve yönetim kurulu üyeleri delege adaylık başvurularımız sırasında ve sonrasında bazı üyelerimize mobbinguygulayarak anayasal hakkımız olan seçme ve seçilme hakkımızı kullanmamızı engellemiş, sendika tüzüğüne uygun iş ve işlemleri yerine getirmemiş ve kesinleşmiş delege listelerini yayınlamamıştır.

Mevcut Sağlık Sen Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, biz Sağlık Sen üyelerini muhalif olmamızdan dolayı idareci zırhlarını kullanarak susturmak ve yıpratmak için her türlü yolu denemekten geri kalmıyor. Sürekli tehdit ederek seçim sonunda görev yerlerimizin değişeceğini dile getirmekten çekinmiyor. Bu tehdit dilinin kabul edilmesi mümkün değildir. Anayasal bir hak olan seçme ve seçilme hakkını kullanmak her üyenin hakkıdır. Bizler bu tehdit dili karşısında boyun eğmezdik tabanda oluşan bu değişim ihtiyacına bizler sessiz kalamadık kalmazdık. Üyelerin sorunları dinlenmiyor, hukuki yardım verilmiyor, liyakatli sağlık çalışanlarımızın idari görevlere teklif edilmesinin önüne set konuyor.
Biz yeni bir sendikacılık anlayışı ile üyelerimizi kucaklayan onların sorunlarını dinleyen ve gerekli yerlere ileten bir sendika olacağız. Biz önümüzdeki süreçte seçimin uygun bir şekilde adil ve hakkaniyetli yapılacağına inanıyoruz. Bizlere güvenen üyelerimizin oyunu asla boşa çıkarmayacağız. "

Editör: TE Bilişim