Türkiye genelinde sadece 4 adet bulunan ve şu anki değeri yaklaşık 1.5 Milyon TL olan mamografi cihazı Mobil Kanser Tarama Aracı Bilecik’e kazandırılırken, kurdele kesim töreni ile hizmete açıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı hemşerimiz Halil Eldemir, İl Sağlık Müdürlüğü ile paydaşlar, Ayde Alüminyum, Arslan Alüminyum, Bilecik 2.OSB, Bozüyük OSB, Osmaneli OSB, Pazaryeri OSB ve Bien Seramik’in katkılarıyla araç Bilecik’e kazındırıldı.

Özellikle Meme Kanseri ve Rahim Ağzı kanserinin erken teşhisi noktasında önemli rol oynayacak olan Mobil Kanser Tarama Aracı’nın açılışında konuşma yapan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, “gerçekten bugün devlet, millet, işadamı hep beraber el ele vermenin, işbirliğinin en güzel örneğini sizlerle birlikte yaşıyoruz. İlimize Mobil Kanser Tarama Aracını kandırmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz”dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Ferhat Damkacı ise, geçtiğimiz sene içerisinde Türkiye genelinde 4 adet dijital mamografi cihazı alındı, bunlardan bir tanesi de ilimize tahsis edildi” sözleri ile mutluluğunu dile getirdi.

“KANSER HASTALIKLARINDA EN ÖNEMLİ NOKTA ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİDİR”

İl Sağlık Müdürlüğü önünde kurum ve kuruluşların yanı sıra aracın ilimize kazındırılmasında emekleri olan paydaşların ve sağlık personelinin katılımı ile açılışı yapılan Mobil Kanser Tarama Aracına ilişkin konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr.Ferhat Damkacı, şöyle konuştu:

Bilindiği üzere kanser hastalığı günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olup, kalp ve damar hastalıklarından sonra ölüm nedenleri arasında 2’nci sırada yer almaktadır. Kanser hastalıklarında en önemli nokta ise erken teşhis ve tedavidir.

Bizde bugün burada kadınlarda özellikle görülen, meme kanseri ve rahim ağzı kanserinin erken teşhis ve tarama faaliyetlerine yönelik mobil kanser tarama aracınının hizmete alınması münasebeti ile toplanmış bulunmaktayız.

Geçtiğimiz sene içerisinde Türkiye genelinde 4 adet dijital mamografi cihazı alındı. Bunlardan bir tanesi de  ilimize tahsis edildi. Tanesi yaklaşık 700 bin lira civarında bu aracın  ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcımız Halil Eldemir beye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Bu projenin başından beri ve nihayete ermesinde büyük katkıları olan Bilecik Valimiz Dr.Kemal Kızılkaya ve önceki Valimiz şu anda Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü olan Bilal Şentürk Valimize huzurlarınızda tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Bu cihaz geldiğinde ilimizde bir araç yoktu, aracın temin edilmesinde Valiliğimizin organizasyonunda bize desteklerde bulunan İl Özel İdaremiz, Bilecik 2’nci OSB Müdürlüğü’müz, Bozüyük OSB Müdürlüğü’müz, smaneli OSB Müdürlüğü’müz, Pazaryeri ve Bien Seramik Şirketi’ne huzurlarınızda yine teşekkür ediyorum.

Bu araç alındıktan sonra aracın en önemli kısmı olan arka tarafının kabinin yapılması kısmında da bu çünkü kurşun kaplı özel bir kabin büyük emekleri olan Ayde Alüminyum ve Arslan Alüminyum’a teşekkür eder saygılar sunarım.”

“MOBİL KANSER TARAMA ARACINI KAZANDIRMIŞ OLMANIN MUTLULUĞUNU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

Vali Kemal Kızılkaya ise, aracın il için kazanımının önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları ifade etti:

“Böyle güzel bir günde, güzel bir iş için biraraya toplanmış olmaktan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum. Gerçekten bugün devlet, millet, işadamı hep beraber el ele vermenin, işbirliğinin en güzel örneğini sizlerle birlikte yaşıyoruz. İlimize Mobil Kanser Tarama Aracını kandırmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Ben bu vesileyle bütün sağlık çalışanlarımıza geçtiğimiz bu 2 yıl boyunca ve içinde bulunduğumuz süreç içerisinde, pandemi boyunca gösterdikleri fedakarlıktan, çalışkanlıktan, azimden, gayretten, bütün fedakarlıklarından dolayı tekrar huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Tabii ki virüs hayatımızı çok önemli şekilde etkiliyor, etkilemeye devam ediyor ama sağlık hizmetleri sadece bu virüs ve virüsle mücadelede ortaya konulan hizmetler değil. Kanserde az önce Sağlık İl Müdürümüzün ifade ettiği gibi hayatımızda önemli tehditlerden birisi, ölüm nedenleri arasında 2’nci sırada, kalp ve damar hastalıklarından sonra 2’nci sırada geldiği ifade edildi.

Kanserle mücadelede en önemli yöntem erken teşhis ve bu erken teşhisi sağlayabilmek adına bugün ilimizde Mobil Kanser Tarama Aracını hizmete almış bulunuyoruz. Ben emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara, paydaşlarımıza, iş adamlarımıza, sanayicilerimize canı yürekten teşekkür ediyorum daha birçok hizmetlerin verileceğinin, yapılacağının bir timsali, bir örneği olarak bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum, hepinize teşekkür ediyorum.”

Kurdele kesim töreninin ardından İl Sağlık Müdürü Dr.Ferhat Damkacı tarafından araç hakkında bilgilendirme yapılırken, aracın ilimize kazandırılmasında büyük katkısı olan hayırsever iş adamlarına  ise plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim