Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) kuruluşunun 176. yıl dönümünü kutluyor. Bu kapsamda Bilecik’te de etkinlikler düzenlenirken Bilecik PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, Bilecik PTT Şubesinin 2016 yılı içerisinden çok gelir sağlayan PTT şubesi olduğunu söyledi.

 Bilecik PTT Şubesi, çeşitli etkinliklerle 176. Kuruluş yıl dönümünü kutladı. Bilecik PTT Şubesi, çeşitli etkinliklerle 176. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerine Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak başladı. Bilecik PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, Şube Müdürleri ve PTT personelinin katıldığı çelenk sunma töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Çelenk töreninin ardından Bilecik PTT Başmüdürü Halit Taşpınar ve şube müdürleri Vali Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti. Vali Elban, PTT yöneticilerini ve personelini çalışmalarından dolayı tebrik ederken PTT’nin 176. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

PTT’nin kutlama programı PTT araçlarının konvoyu ile devam etti. Konvoyun ardından PTT’nin 176. Kuruluş yıldönümünde 176. Sırada işlem yapan Kevser Yıldırım adlı vatandaşa 15 Temmuz Şehitler günü pulu ve ‘Milletim Büyüksün’ adlı pul portföyü hediye edildi. 

PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yaptı.  Taşpınar, PTT’nin ülkenin her yanından hizmet verdiğini söyledi. Taşpınar, Bilecik PTT Şubesinin 2016 yılı içerisinde en çok kar eden PTT şubesi olduğu bilgisini verdi. Taşpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çağlar boyu nice medeniyetlere kucak açmış, cihana hükmeden imparatorluklara yurt olmuş Anadolumuz, eşsiz tarihi ve kültürel değerler ile doğal güzelliklere sahip olup, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan coğrafi konumu sayesinde kıtalar ve kültürler arası etkileşime önemli katkılar sağlamıştır.

Bu güzel ülkede güvenilir, yaygın hizmet ağıyla ve 176 yıllık köklü geçmişi ile posta ve haberleşme sektöründe hizmet vermekte olan PTT AŞ. Dünyanın dört bir yanma iletişim köprüleri kurarak bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu durumun en somut göstergelerinden biri Dünya Posta Birliğinin 26. Dünya Posta Kongresi’ ne ev sahipliği yapmış olmamızdır. Posta sektörünün bu en önemli toplantısı dünyanın 192 Ülkesinden yaklaşık 2500 delegenin katılımıyla Ülkemizde gerçekleştirilmiştir. Posta sektörünün geleceğine yön verilecek kararların alındığı kongrede alman kararlar 2017-2020 yıllan arasında yürürlükte olacak ve İstanbul Dünya Posta stratejisi adı ile uygulanacaktır. Ayrıca, Ülkemiz bu kongre sonrasında 2020 yılına kadar Dünya Posta Birliğinin İdari Konsey  Başkanlığım üstlenmiştir.

PTT A.Ş. olarak postadan kargoya, bankacılık hizmetlerinden E-Ticarete 258 ayrı iş ve işleme imza atmaktayız. Bu bağlamda özellikle bankacılığın olmadığı kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın finansal alandaki ihtiyaçlarının karşılanması için işyerlerimizde teknolojik yenilikleri ve küreselleşen dünyada değişen ihtiyaçları göz önünde bulundurarak faaliyet alanımızı sürekli genişletmekte ve geliştirmekteyiz.

Teşkilatımız 02/09/2013 tarihi itibarıyla yapılan statü değişikliği sonucu Anonim Şirket olarak hizmete devam etmekte olup, bugüne kadar yapıldığı gibi bundan sonra da yapılacak olan atılımlarla hizmetlerimiz en iyi şekilde yürütülecektir.”

Editör: TE Bilişim