15 Temmuz darbe girişiminin milletimiz tarafından önlenmesinin, demokrasi tarihimizdeki öneminin gençlere en iyi şekilde anlatılması amacıyla Bilecik Özel Sınav Temel Lisesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.


Öğrenciler tarafından 15 Temmuz Şehitlerine yazılan ve seslendirilen şiirler ve mektuplar tüm misafirlere duygusal anlar yaşattı.


Bilecik Özel Sınav Temel Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Kevser Yazıcı'nın Vatan-Millet konulu konuşmasının ardından, program Edebiyat Öğretmeni Fatma Duran'ın sunumuyla devam etti. Törene Bilecik'in önemli yazar-şairlerinden Güldenur Aktürk onur konuğu oldu. Öğrencilere vatan ve bayrağın önemini anlatan konuşmasının ardından yazarı olduğu "Gönlümün Sesi Vatan Sevgisi" adlı şiir kitabından 'Bu Benim Vatanım" adlı şiiri seslendirdi. Öğrencilerin şehitlere yazdıkları şiir ve mektuplar okundu, gitar eşliğinde memleket türküleri söylendi. Okulun Edebiyat Öğretmenlerinden Aykut İnce'nin seslendirmesiyle Ömer Halisdemir adına yazılan "Otuz Kuş" şiiri tüm salona duygusal anlar yaşattı.


Büyük beğeni toplayan program sonunda 15 Temmuz Şehitleri adına yazılan mektup ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri Okul Müdürü Ali Özhan tarafından verildi. Program okul kurucularından Ahmet Kol'un öğretmen ve öğrencilere teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim