Cafer Elmas
TAPDD tarafından tüm illerdeki Öğretmenevleri’nde alkol yasağı konulmasına ilişkin yazı gönderildi.
Bilecik merkezinde bulunan ve olduçada aktif çalışan hatta futbol maçlarında vatandaşların en çok tercih ettiği Bilecik Öğretmenevi'nde de alkolün yasaklanıp yasaklanmayacağı merak ediliyor.
Çünkü Öğretmenevleri'nin işleyiş durumları baz alınarak bu ka-rarın verildiği ve alınan kararda bazı esnekliklerin bulunduğu öğrenilirken, Bilecik Öğretmenevi'ne de yazının geldiği fakat yapılacak araştırma ve inceleme sonrası gerekli kararın alınacağı öğrenildi.
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (TAPDD) üniversitelerin sosyal tesislerinde uygulamaya konduğu alkollü içki satış yasağı, şimdi de kamu kurumlarına ait sosyal tesislere yansıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenevlerinde alkol yasağı geliyor. Basında çıkan haberlere göre Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Grup Başkanı Fevzi Durgun imzasıyla 2 hafta önce Türkiye genelindeki akşam sanat okullarını da bünyesinde bulunduran bütün öğretmenevlerine ve 81 il valisine, alkol satışının yasaklanması gerektiğini içeren resmi yazı gönderildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenevlerinde alkol satışıyla ilgili ne yapması gerektiğini, 25 Nisan 2013 tarihinde Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'na sorduğu belirtilerek, buradan gelen yanıtın da 18 Temmuz 2013 tarihli resmi talimata eklendiği görüldü.
Yazıda, alkol satış yasağının olması gerektiği belirtilerek, “Öğretmenevlerinin asli fonksiyonlarının eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyacını karşılamak olduğu, ayrıca yeme-içme, spor, eğlence ve eğitim ihtiyaçları için yardımcı ve tamamlayıcı birimleri de bünyesinde barındıran kurumlar olarak tanımlanmıştır. Yasaya göre; öğretmenevleri de her türlü eğitim-öğretim kurumları olarak tanımlanan madde kapsamındadır” denildi.
Yasa ve yönetmelikleri uzun uzun anlattığı görülen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Suat Evcimen'in öğretmenevi ve akşam sanat okullarının eğitim ve öğretim yönleri ile eğitim ve öğretim konumları olup-olmadığının tarafınızca değerlendirilmesi ve ve önceden alkollü satış belgesi almış olanların kurumumuza bildirilmesi uygundur” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı da bu yazışmayı tüm teşkilatıyla paylaştı. Şimdi Bilecik Öğretmenevi'nde alkol yasağının uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor.
Editör: TE Bilişim