Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’i ziyaretleri ve Bilecik Mülakatını gerçekleştirmesinin 99’uncu yıldönümü törenle kutlandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen kutlamaya protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Selma Göktürk’ün “Milli Mücadelede Bir Dönüm Noktası: Bilecik” konulu konferansı ile devam etti.

Etkinlikte konuşma yapan Çetinkaya, Ankara Hükümeti ile İstanbul Hükümeti arasında 5 Aralık 1920 tarihinde geçen Bilecik Mülakatına ilişkin geniş bilgiler sunarken, Milli Mücadele yıllarında Bilecik’in tarihi konumu noktasında bilgiler verdi. Savaş yıllarında yaşanan olayları geniş çerçevede katılımcılara anlatan Çetinkaya, Bilecik merkez, ilçe ve köylerinde yaşanan acıları isim isim, olay olay, yer yer anlattı.

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunduğu etkinlik, Atatrük İlkokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile devem etti. Ardından protokol üyeleri Bilecik Mülakatına ve Milli Mücadeleye dikkat çeken resim sergisini gezdi.

Editör: TE Bilişim