Yılan hikayesine dönen ve yaklaşık 10 yıldır başlanıp bir türlü bitirilemeyen Bilecik-Yenişehir yolunda müjdeli bir gelişme yaşandı ve 1 km yol asfaltlandı.

Yeni yapılan Devlet Hastanesi ile BİEN Seramik Fabrikası’ndaki viyadük ile bağlantı tarafından Yenişehir yolu bölümünün 1 km’lik kısmının asfaltlandığı görülürken, Yenişehir yolunun akıbetinin ne olduğu ise halen bilinmiyor.

Yapılan ihaleler ve itirazlar ile mahkeme sürecinin halen aşılamadığı, 10 yıldır altı üstü 40 km'lik yolu bitiremeyen iktidar partisi için bu yılan hikayesine dönen yol yüz karası olarak tarihe geçti.

Bir ihale edilen bir iptal edilen, ihale yapımına başlandı başlanacak denilen ardından başlanan fakat çalışmaları durdurulan Bilecik-Yenişehir yolu artık vatandaşların çilesi haline döndü.

Sıklıkla kazaların yaşandığı hatta geçtiğimiz hafta yine 3 kişinin ağır yaralandığı kazanın meydana geldiği, iktidar partisi yetkililerinin de artık bir cevap veremediği bu yol için Meclis’te söz alarak ilimize yapılan çalışmaları gündeme getiren AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, “inşaatı devam etmekte olan Bilecik Yenişehir yolu tamamlandıktan sonra tüm komşu illerimize de duble yol ile ulaşacağız”dedi.

Fakat ne varki halen yargıda cebelleşilen Bilecik-Yenişehir yolunda viyadükten Pelitözü ilerisine yapılan bu 1 km'lik asfaltın haricinde başka bir ilerleme olmadığı görülüyor ve çalışmaların da ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim