Bazı il ve ilçelerde yaşayan halkların yıllardır çektiği "isim sancısı", açıklanan demokratikleşme paketiyle iyileşme ihtimali taşıyor.

Yıllar önce çoğu ideolojik nedenlerle olmak üzere ismi değiştirilen köy, belde, ilçe ve illerin demokratikleşme paketi ile eski isimlerini alabilmesi için tanınan imkan, bazı yerlerde tatlı bir telaşa, bazı yerlerde belirsizliğe yol açtı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, değişime sıcak bakan yerler arasında Bilecik’in de bulunduğu belirtildi.

"Gönlümüz Ertuğrul'dan yana ama referandum olmalı"

Yaygın kanaatin aksine, isimleri değiştirilen yerler Rumlara, Kürtlere, Ermeni kökenli isimlerle sınırlı değil. Türk tarihini yansıtan isimler de değiştirilenler arasında bulunuyor. Bilecik'in 1926 yılından önceki adı "Ertuğrul".

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, eski isme dönüş konusunda halkın görüşü çok önemli olduğunu belirterek, "Bilecik tarihi önemi olan bir ilimiz, biz de geçmişimizden kalanlarla gurur duyuyoruz. Gönlümüz buranın Ertuğrul adını almasından yana ama uzun yıllardır Bilecik yerleşmiş bir isim. Yalnızca il sınırımızda değil Türkiye'nin her yerindeki Bilecikli hemşehrilerimizin de katılımıyla bu kararın verilmesi doğru olur. Belki şehrimizde bir referandum da yapılabilir. Bu sayede demokratikleşme paketi de asıl anlamını bulmuş olur" diye konuştu.

Bilecik isminin Ertuğrul olarak değiştirilmesi ihtimali nekadar gündemdeki yerini korur bilinmez ama isim değişikliğine Bilecik halkının nasıl tepki göstereceği ise merak ediliyor.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın, ‘belki şehrimizde bir referandum da yapılabilir. Bu sayede demokratikleşme paketi de asıl anlamını bulmuş olur" şeklindeki sözleri Bilecik isminin Ertuğrul olarak değişip değişmeyeceği yönünde Bilecik halkının nasıl bir tepki ortaya koyacağını da şimdiden merak ettirir oldu.

Editör: TE Bilişim