İlimizin önemli sanayicilerinden Turgut Özen’in oğulları Atakan ile Özercan Özen, bir ilke imza atarak Bilecik’te yerin 150 metre altından çıkarttıkları Bilecik Bej Mermerini tabak haline getirip Bursa’daki restaurantlarında mermerin üzerinde pişirdikleri ballı, hardallı ve dağ kekli bonfileyi müşterilerinin beğenisine sundular.

Bursa’nın Mudanya İlçesi Bademli mevkiindeki 21 Masa isimli restaurant işletmecisi Atakan Özen, Turgut Özen Mermer Yönetim Kurulu üyesi abisi Özercan Özen ile birlikte ‘21 Masa Youtube Kanalı’na çektikleri videoda yerin altından çıkan mermerin üzerinde pişen bonfilenin hikayesini anlattılar.

Bursa’dan Bilecik’e gelerek yerin 150 metre altından çıkardıkları mermerden tabak yaptılar

Bursa’daki 21 Masa Restaurant’tan otomobile atlayan iki kardeş, Bilecik’teki Turgut Özen Mermer’in Türkiye’ye ve dünyaya ihraç ettiği Bilecik Bej mermer tabakasını ocaktan 150 metre derinlikten çıkartıp fabrikada kesip işlediler ve tabak haline getirdiler. Sabah yerin altında olan mermer işlenip, öğleden sonra restaurantta tabak olarak bonfile pişiminde yerini aldı.

Bilecik Beji üzerinde Bonfile pişirdiler

Bilecik’ten yeniden otomobile atlayan abi kardeş Bursa’daki 21 Masa’ya gittiler. Burada Atakan Özen bizzat kendi elleriyle hazırladığı ballı, hardallı, dağ kekikli bonfileyi mermerin üzerinde pişirip müşterilerine özel olarak sundu.

Mermercilik ile restaurant işletmeciliğini birleştiren Bonfileyi oldukça beğenen müşteriler yedikleri yemeğe tam not verdiler.

Atakan Özen, 21 Masa’yı anlattı

İşletmeciliğini Atakan Özen’in yaptığı 21 Masa’nın ise ilginç bir hikayesi olduğu ortaya çıktı. Atakan Özen, 21 Masa’yı şu şekilde anlattı:

“Yaklaşık bir buçuk yıl önce Bursa’nın Mudanya İlçesi’nin Bademli Semtinde kuruldu. Adı 21 adet masadan geliyor. İsmi koyduktan sonra yaşadıklarımız bu 21 Masa ismini daha da anlamlandırdı. Bunlardan bir tanesi; sokağımızın 21.sokak olması, kapı numaramızın 2’ye 1 olması. Daha sonrada 21 Masa’nın açılmasına bir buçuk ay kala da artık her şey hazır. Herkesin bir buçuk ay sonra açılacağımızı bildiği bir anda elektrik idaresi bize bu enerjinin konut enerjisi olduğunu ve işletme enerjisine geçmemiz için de 6 aya ihtiyacımızın olduğunu söyledi. Bu tamamen bizim için hayal kırıklığıydı ama burada bir çıkış yolu aradık ve bu çıkış yolunun elektrik idaresi Enerji Kanunu’nun 21.maddesi bizi kurtardı ve 21.maddesinde tüm herşeyi üstlenerek bu işi yapmamıza da yol açtı, yani 21’ler bizi çok anlamlı bir noktaya götürdü.

21 Masa youtube kanalı açıldı

21 Masa’yı bir restaurant işletmesini kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, büyüklerimiz için, gastronomi üzerine hizmet edenler için, mutfak kısmını A’dan Z’ye yaşanan her hikayeyi anlatmak için bu kanalı açtık. Bu şekilde güzel içerikler yapacağız, güzel yemekler yapacağız, güzel yemeklerin tariflerini vereceğiz, her şeyin bir hikayesi var 21Masa’da. Peynirinden zeytinine, etinden sütüne, kaymağından balına her şeyin hikayesi var. Nereden aldığımızı, nasıl aldığımızı sizlere bunların topraktan nasıl getirdiğimizi hepsini anlatacağız. Bununla ilgili yemekler yaparken tariflerini de sizlere vereceğiz, yani bir restaurantta yapılan yemeği evde nasıl yaparsınız, nasıl kolay hale getiririz, onları da size anlatacağız” dedi.

Bir ilke imza atan Özen kardeşlerin çektikleri zaman zaman esprilerinde yeraldığı hikaye 3 günde youtube’de 57 bin izlenme alırken, hem 21 Masa ismindeki restaurantlarını, hem de Bilecik Bej Mermerini tüm dünyaya tanıtma imkanı buldular.

Editör: TE Bilişim