Kıymet Aslan-  Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş görevine başladı. Bilecik’in eski Müftüsü Necati Tayyar Taş’ın yaş haddinden emekli olmasının ardından boşalan il müftülüğü görevine 6 Haziran tarihinde Necati Akkuş atanmıştı. Geçtiğimiz pazartesi günü görevine başlayan Akkuş, 1955 yılında, Erzurum’da doğdu. Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunu olan Müftü Necati Akkuş,   Marmara Üniversitesi İlahiyat Enstitüsü, İlahiyat Bölümünü bitirdi.

1983 yılından bu yana mesleğin içinde olduğunu ifade eden Müftü Akkuş, Antalya’da aday müftü yardımcısı olarak göreve başladığını,  Kilis İlçe Müftülüğü sırasında 1995 yılında Kilis’in Vilayet olmasıyla beraber Kilis’e ilk İl Müftülüsü olarak göreve atandığını ve arkasından Ağrı Müftülüğü ve Giresun Müftülüğü görevlerinde bulunduğunu söyledi. 

“Manevi şahsiyetlerin huzurunda hizmet edeceğiz”

Yeni müftümüz Necati Akkuş, meslek hayatı içinde edindiği ilkelere temas ederek Bilecik için şunları söyledi: “06/09/2013 tarihi itibariyle Bilecik Müftülüğüne atandım. Meslek Hayatımda kendi anlayışım içerisinde edindiğim ilkelerim var. Bizim kurumu muzunda ana hedefi ana tablosu şablonu insanımıza hizmet etmek diğer tüm kamu kuruluşlarında olduğu gibi. Biz bu hizmetin dini boyutunda, ahlaki boyutundayız. Milli ve manevi değerleri boyutundayız. Aslolan insanımıza yakışır şekilde layık olduğu veçhiyle dini ve ahlaki, milli ve manevi değerlerini çağın ve teknolojinin de vermiş olduğu imkanları kullanmak suretiyle en hızlı ve en doğru şekilde salih kaynaklardan ulaştırmaktır.

Vaaz, irşat hizmetlerimiz, Kur’an Kursu, Kur’an öğretimi hizmetleri kursu, cami hizmetlerimiz, konferans, seminer vb. hizmetlerimiz, personelimize yönelik eğitim-öğretim faaliyetleri, hizmet içi kursları, intibak, oryantasyon kursları bunlarla hizmetlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Bilecik’e daha önce 1970’li yıllarda trenle geçerken uğramıştım. Tabi bugün burada görev yapacağım nasibini hiç tahmin edemezdi. Ama özellikle Bilecik’e Şeyh Edebali’nin, Ertuğrul Gazi’nin, Dursun Fakih’in,  Mihalgazi’nin manevi şahsiyetlerinin desteğiyle gelmiş olmak, onların huzurunda bulunmak bir haz, ayrı bir onur, ayrı bir şeref duyuyorum. Ecdadın, Ulu Çınar’ın tohumlarının atılmış olduğu bu beldede görev yapmaktan dolayı da rabbime şükrediyorum.”dedi.

İlk Hedef: Doğru hizmetleri, hayırlı hizmetleri ortaya koymak olacak

Müftü Akkuş gazetemize yaptığı açıklamanın devamında ise, “Birinci hedefimiz ilk olarak Bilecik’te aksayan, eksik kalan, noksan kalan ne var onları tespit etmek, ilk önce kendi personelimizden başlamak suretiyle. İlk önce kendi kendimizi dizayn etmek onun arkasından da öncelikli hedeflerimizi tespit edip onları sırasıyla planlayıp uygulamaya koymak niyetindeyiz. Şunu kesinlikle ifade etmek istiyorum. Din hizmeti adına biz kendimizi görevli değil, gönüllü kabul ediyoruz. Çünkü bu hizmet görevlilikten çok gönüllülük isteyen bir hizmet. Personelimizle de bunu paylaşacağız. Bu hizmeti yürütürken sadece kendi personelimizle değil aynı zamanda STK’ları, kamu kuruluşlarını, esnaf odalarını, diğer dernekler ve birlikleri de bu hizmete yardımcı olacak şekilde yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. İnşallah doğru hizmetleri, hayırlı hizmetleri ortaya koymanın gayreti içerisinde olacağız.”dedi.

Bilecik ile ilgili ilk gözlemlerine ilişkin , Gerek coğrafi olarak, gerek ilklim olarak, gerekse insanları, şehir olarak ilk intibanın kendisinde güzel hissiyatlar uyandırdığı oldu. “Az önce bahsetmiş olduğum manevi ağırlık olarak bizim için çok önemli. Huzur dolu bir şehir, güzel bir şehir, inşallah güzel hizmetlere de vesile oluruz.” İfadelerine yer verdi. Müftü Akkuş evli ve 5 çocuk babası.

Editör: TE Bilişim