Piyasaya sık sık sahte para sürülmesi, kamu kuruluşlarını dahi tedirgin ediyor. Bu yüzden, Bilecik icra müdürlüğü kanalı ile satışa sunulan taşınır ve taşınmaz malların teminatlarından nakit alınması uygulamasından vazgeçildi.
İcra müdürlüklerindeki iş yoğunluğunun giderek artması ve teminat miktarlarının nakit olarak alınması sırasında, başta sahte para olmak üzere karşılaşılan sorunlar kurum yetkililerini değişik önlemler almak zorunda bıraktı. Bilecik icra müdürlüğünce gerçekleştirilen taşınır ve taşınmaz malların satışına ilişkin ilanlarda, piyasada sahte para olaylarının artması gerekçe gösterilerek, icra ve iflas kanununun 9.maddesi uyarınca nakit olarak alınan teminat mektuplarının kurum yerine,ilanın dosya numarası belirtilerek ilgili banka şubesinin IBAN numarasına yatırılması kararlaştırıldı.

Bilindiği gibi,başta Sosyal Güvenlik Kurumu olmak üzere icra müdürlüğü ve mahkemelerin bünyesinde bulunan veznelerde vatandaşların işini kolaylaştırmak amacı ile nakit para akışı sağlanıyordu.İcra müdürlüğü,iş yoğunluğu ve piyasada sahte para olaylarının artışını gerekçe göstererek teminat mektuplarının nakit alınması yerine banka şubelerine yatırılmasını kararlaştırılarak sorunu çözdü.Ancak,Sosyal Güvenlik Kurumunda işi olan ve vezneye para yatırmak durumunda kalan vatandaşların banka şubelerine yönlendirilmesinin,kurum hizmet binasının kent merkezinin hayli dışında bulunması nedeni ile sorun yaşamaya devam ettikleri belirtiliyor.
Editör: TE Bilişim