Hasan Güner

Payton Geldi isimli Bilecik Türküsü’nün seslendirildiği videoda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da Şeyh Edebalı’nın Osman Gazi’ye nasihatını okudu.

Çekimleri ilimizin tarihi ve turistik mekanlarında gerçekleşen videonun stüdyo kayıtları Ayhan Çil tarafından uzun uğraşlar sonucu hazırlandı.

Fırsat verildiği takdirde Bilecikli gençlerin neler yapabileceğini gözler önüne serdiklerini ifade eden Çil, proje ile ilgili olarak şunları aktardı:

“Yaklaşık 5 ay üzerinde çalıştığımız ‘Bilecik İçin Söyle’ projemizi bitirip paylaşıma sunduk. Yaklaşık 40 kişilik, gönül dostu, müzik aşığı ve Bilecik sevdalısı bir ekip ile büyük emekler harcayarak iyi bir proje ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Bu proje tamamıyla yerli. Projede emeği geçenler; Bilecikli ya da Bilecik’te yaşayıp buradan ekmek yiyen arkadaşlardır.

Bu projede gördük ki, kendi insanımıza imkan verildiği takdirde bizler de bir şeyler yapabiliyormuşuz. Bu projenin oluşumunda gerekli desteği sağlayan Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Az ya da çok bu projede ismi olan herkes çok değerlidir. Emeğe daha fazla değer verilmesi dileğiyle…”

Editör: TE Bilişim