AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, ilimize yapılması planlanan ve Şeyh Edebali Türbesi’nden başlayıp Çakırpınar Köprüsü’ne kadar olan bölgeyi kapsayan Millet Bahçesi’ne ilişkin konuştu.

Bilecik Arena programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yıldırım, “Çevre Bakanımız yapmış olduğumuz kongrenin 1 gün öncesinde gelebileceğini söyledi. Millet Bahçesi sonrasında Belediyelerimizin birçok talepleri gündeme geldi. Hepsine de neredeyse olur aldık. Özel İdare’nin mevcut yerine kamu yerleşkesi olmasını planlıyoruz. Sonrasında Çevre Bakanımız, “bunların hepsini aynı yerde değil bunları biraz daha Millet Bahçesi gibi kullanalım, yeşil de bir alan, şehrinde orta noktası. Buradan başka bir yer düşünün” dedi. Birkaç nokta daha gösterildi sonuçta Hamsu Vadisi’nde Edebali’den başlayan yukarıya Jandarma Tugayı’nın olduğu yere kadar komple bir Millet Bahçesi olması üzende karar kılındı, Tugay’da buna dahil” dedi.

Askeriye’nin olduğu bölgenin de taşınmasının söz konusu olduğunu aktaran Başkan Yıldırım, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Onunla alakalı görüşmeler yapılacak. Bilecik için belkide 20 yıllık yapılabilecek en büyük proje. O bölgedeki derede ıslah edilecek artık biliyorsunuz profesyonel askerliğe geçildi. Asker sayımız 10-15 bin kadar düştü. Tabi, ‘Tugay buradan illa gitsin’ demiyoruz o sınırlar içerisinde veya başka bir noktada olur mu bunların hepsi tartışılacak. Şu anda hedeflenen Tugayın oldu yerin Millet Bahçesi gibi değerlendirilmesi projesi var.

Adliye’nin bulunduğu kurumlar oradan kalktıktan sonra orası yine Millet Bahçesi olacak. Bilecik bu proje ile büyük bir yeşil alana kavuşacak. Adliye yıllardır zaten yeni bir yerleşkenin içerisine geçmek istiyordu. Adliye zaten oradan gidecek, kısa zamanda da olur bu iş zaten Milletvekili Selim beyinde Ankara’da takip ettiği bir proje bu. İl Özel İdaresi’nin bahçesi olarak planlanıyordu halada orasının olma ihtimali var görüşmeler devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim