Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,son üç gündür iller bazında ortalama günlük Covid-19 vaka sayısına ilişkin veriler paylaşırken, en düşük pozitif vaka görülen 5 il arasında Bilecik’inde bulunduğunu söylerken bu durumun rehavet yaratmaması gerektiği belirtildi.

Buna paralel olarak Bilecik’te 14 pozitif Covid-19 vakasının olduğu öğrenilirken, bu kişilerden birçoğunun ise tek aileden temaslı olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt en düşük Covid-19 pozitif vakanın görüldüğü iller olarak sıralanırken, ilimizin son aylarda düşük vaka sayısında seyretmesi vatandaşlarda biraz olsun rahatlamaya sebep oldu.

Bu veriler ışığında şüphesiz Koronavirüs ile mücadelede sağlık çalışanları ön plana çıkarken,İl Hıfzıssıhha Kurulu,belediyeler,güvenlik güçleri de pandemi ile savaşta Bilecik’te büyük başarı sağladı.

Gevşemek yok

Vatandaşlarında ilimizde uygulanan kurallara riayet etmesi durumunda pozitif vakaların Bilecik’te sıfıra çekileceğinin öngörüldüğü belirtilirken, uzmanlar vaka sayılarında düşüsün aldatıcı olmaması gerektiğinin özellikle altını çizdiler.

İlimizdeki son aylarda az sayıda pozitif vaka görülmesinin gevşemeye neden olmaması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, ikinci bir dalga tehlikesinin henüz geçmediğini belirtirken, sıkı denetimlerin, sosyal mesafe kurlarına riayetin, maske takılması ve kişisel temizliğe önem verilmesi gerektiğini aktardılar.

Diğer yandan Covid-19 vakalarının ilimizde fazla görülmesinin sebebi düğün törenlerinde oluşan yoğunluk ve kurallara riayet edilmemesi olarak tespit edildi.

Editör: TE Bilişim