Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü Müşaviri Hasan Gedikli, önceki gün katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, yapımı devam eden Bilecik YHT Garının 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi. Toplantıda TCDD’nin çalışmalarıyla ilgili çok kısa bir sunum yapan Gedikli, yapımı bir türlü bitmeyen Bilecik YHT Garının durumu ile ilgili bilgi vermedi. YHT çalışmalarının en sorunlu bölgesi olan Bilecik’te konuyu üstünkörü geçen Gedikli’ye garın son durumunu Vali Ahmet Hamdi Nayir sordu. Konuyu Genel Müdürlüğün takip ettiğini belirten Gedikli; “İki ay içinde biteceğini söylediler bize. Bağlantı tamamlandı, 2 ay içinde de tamamlanacağını söylediler bana. Gelirken bilgi aldım. 2 aylık kısmı var, ince işleri var şu anda, onlar 2 ay içinde bitecek inşallah.” ifadelerini kullandı.

TCDD Müşaviri Gedikli İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı sunum şöyle:  “Bölgemizin Bilecik hudutları içinde 21 adet projesi var. Gerçekleşme oranı %62. Bunun 15 projesi bitmiştir. Koordinasyonu gerektirecek Bozüyük üst geçidiyle alakalı tadilatını yaptık. Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımız burada onlarla da görüşeceğiz, birebir halletmeye çalışacağız. Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz yer dedi biz bu yatırımların çoğu eski istasyonları restorasyon yapmak. Çoğunu da restore ettik, bir kısmı devam ediyor zaten.”

ŞAHİN, ESKİ TCDD BİNALARINI TALEP ETTİ

Toplantıya katılan Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, TCDD yetkilisinden Osmaneli de restore edilen ki binanın sürekli eğitim merkezi olması için kendilerine tahsis edilmesini istedi. Şahin ayrıca, 4 tane 150 bin m2’lik park düzenlemeleri olduğunu, bu düzenlemelerde kullanmak için  travers talep ettiklerini belirtti. Hasan Gedikli, Şahin’in sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Yer konusunda restorasyon yaptığımız yerlerden bakın onu değerlendirelim, vermeye çalışalım. Travers konusunda da Karaköy de veya Osmaneli’nde malum eski, ahşap traversleri beton traverslerle değiştiriyoruz. Dolayısıyla yeni yollardan travers çıkmıyor. Çıkan traversler seçilmiş travers. Karaköy de ve Osmaneli’nde bir takım var onlara bakın. İşinize yararsa değerlendirelim.”

VEZİRHAN BELEDİYESİ CİDDİ ZARARDA

“ Tünel 16 ve tünel 17’de sulama kanallarıyla yollarda kaymalar var”

Toplantıya katılan Vezirhan Belediyesi Temsilcisi Mehmet Gergin, YHT inşaatı nedeniyle yaşadıkları sorunları dile getirdi. İnşaat çalışmaları nedeniyle içme suyu altyapılarının zarar gördüğünü ayrıca 16 ve 17 numaralı tünellerde sulama kanalları ve yolarda kaymaların yaşandığını, belediye olarak ciddi zararları olduğunu söyledi. Gergin şunları söyledi:

“Bizim 2010 yılında İmar planımızla görüştüğümüz genellikle içme suyu tespit etmiştik. Oradan hızlı tren geçmişti. Geçen kısmının bütün altyapı tesisi gitti. Otopark yapmıştık 2010 yılından beri ve defalarca yazışma da yaptık. En son Hasan Beyle gittik onlarda ilgilendiler ama bize genel müdürlüğe yazmamızı söylediler. Genel Müdürlüğe yazdık, tesisimiz şu anda çalışamayacak durumda. Hukuka götürmek istemiyoruz ama ciddi zararımız da var belediye olarak. Bu konuda koordinasyon kurulu alınırsa onu arz ediyoruz. Elimizde sözleşmemiz de var Devlet Demiryolları yetkilileriyle yapılmış fakat bir sonuç elde edemedik. Birde tünel 16 ve tünel 17’de sulama kanallarıyla yollarda kaymalar başladı, ciddi heyelanlar var. Onların da fotoğraflarını çektik bu konuda da yardım bekliyoruz aramızda protokol var iki üç sefer yazışmada yaptık en son bizzat başkanımızla da beraber gittik, o zaman genel müdürlüğe talep etmemizi söylediler, onların direktifleri doğrultusunda genel müdürlüğe de yazdık. Nisan ayındaki toplantıda bölge müdür yarımcısına direktif vermiştiniz konuyla ilgili”

Gergin’in bu açıklamaları üzerine Hasan Gedikli, “Sayın Valim, bunu genel müdürlük takip ediyor da biz de takip edelim. Siz bize neredeyse sorun bilgilerini verin, biz de müşterek takip edelim ve sorunlar için çözüm üretelim” yanıtını verdi.

 

Editör: TE Bilişim