Bilecik eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na seçildi.

2011 yaz kararnamesi ile Bilecik’e ataması yapılan ve ardından da 2019 yılında faaliyete geçirilen Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı görevine yürütmekte olan Kolcu, HSK üyeliğine seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, idari yargı hakim ve savcıları arasından HSK üyelikleri sona eren Halil Koç ve Mehmet Akif Ekinci ile Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından HSK üyeliklerine seçildi.

Karar, Anayasa'nın 159'uncu maddesi ile 6087 sayılı Hakimler ve Savcılar Kurulu Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince verildi.

İbrahim Kolcu Kimdir?

1971 yılında Rize'de doğdu. 1994 yılında hukuk fakültesinden mezun oldu. 1998 yılında Hakim adaylığına başladı. 2001 yılında meslek kurası çekerek Bayburt'ta ilk göreve başladı. Sırası ile Eynesil, Ardahan, Şebinkarahisar'da görev yaptı. 2011 yaz kararnamesi ile Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanmıştı. Kolcu, son olarak 2019 yılında faaliyete geçirilen Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı görevinde bulunuyordu.

Editör: TE Bilişim