Bilecik Emniyet Müdürlüğü bir basın bildirisi yayınlayarak Ocak ayında gerçekleştirdiği operasyonları halkımızla paylaştı. Yapılan açıklamada; Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/01/2015 ile 31/01/2015 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan, asayiş kontrolleri ve aramalarında; 1295 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 33, diğer illerden değişik suçlardan aranan 20 şüpheli olmak üzere, toplam 53 kişinin yakalandığı bildirildi.

İşte Bilecik Emniyeti’nin Ocak Ayı Karnesi:

8 OKULDAN HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

İl merkezinde 5, Bozüyük’te 3 olmak üzere toplam 8 ayrı okulda gerçekleşen hırsızlık olaylarında; şüphelilerin tüm okullara, bina dışındaki yağmur suyu gider borularından tırmanmak suretiyle ve pvc pencerelerini sert bir cisimle zorlayarak açıp içeri girdikleri, okul içerisinde bulunan çelik para kasalarını balta veya kazma yardımıyla kırıp, içerisindeki paraları aldıkları, mevcut güvenlik kamera kayıt sistemlerinin kablolarının ve kayıt cihazının yerinden sökülmek suretiyle alıp götürdükleri, şüpheli şahısların kar maskesi taktıkları ve eldiven kullandıkları, yağmur gideri borularına tırmanmak için özel olarak altları tırtıllı, bez ayakkabı giydikleri, ayrıca gitmiş oldukları illerde ilk hırsızlık olaylarından sonra yaklaşık 5-6 gün sonra tekrar aynı okullara giderek, aynı yöntemlerle hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Görgü tanıklarının beyanları, güvenlik kamera görüntüleri çerçevesinde yapılan titiz ve detaylı çalışmalarla şüphelilerin kimlik bilgileri Asayiş Şube Müdürlüğünce tespit edilmiş ve ikiz kardeş olan Ö. B. (18) ve L. B. isimli şüpheli şahısların fotoğrafları Bozüyük ilçeEmniyeti ile paylaşıldı. Şüpheli şahıslar, 06/01/2015 günü Bozüyük’te yakalandı ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

3 İŞ YERİNDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI, 2 ŞÜPHELİ ŞAHIS ÇALDIĞI PARA VE MALZEMELERLE BİRLİKTE YAKALANDI

BÜFEDEN HIRSIZLIK OLAYI ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

 

21/01/2015 günü Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir büfeden hırsızlık olayının olduğunun bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yapmış olduğu çalışmalar neticesinde; incelenen güvenlik kameralarından şüphelinin eşkali belirlenmiş, şüpheli C. K. Kısa sürede çaldığı paralarla birlikte yakalanmış, paralar büfe sahibine teslim edilmiş, olayın şüphelisi adli makamlara teslim edilmiştir.

 

İŞYERİNDEN CEP TELEFONU ÇALDI, TELEFON İLE BİRLİKTE 2 GÜN SONRA YAKALANDI

09/01/2015 günü ilimizde bir spor salonundan soyunma dolabından Samsung S4 mini marka cep telefonunun çalınması olayı ile ilgili olarak, olayın meydana geldiği spor salonundaki güvenlik kameraları Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince detaylı bir şekilde incelenmiş ve olayın şüphelisinin C.Ç. (23) olduğu tespit edilmiş, ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 11/09/2014 günü şüpheli C.Ç. (23) çalınan cep telefonu ile yakalanmış, cep telefonu müştekiye teslim edilmiş, şüpheli ile ilgili gerekli adli işlemler başlatılmıştır.

İŞ YERİNDEN BIÇAK ÇALAN ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

23/12/2014 günü ilimiz İstiklal Mahallesinde faaliyet gösteren Bıçak malzemeleri satan iş yerinde 5 adet çakı 2 döner bıçağı çalınması olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda, iş yerinde alınan parmak izi sonuçlarında olay yerinde M. A. (20) isimli şahsın parmak izinin çıktığı tespit edilmiş, şahıs olay tarihinden sonra Bilecik ilinden ayrıldığı anlaşılmış,  şahsın bulunduğu ilin yetkili makamları ile gerekli yazışmalar yapılarak adli işlemler başlatılmıştır.

25000 TL’LİK DOLANDIRICILIK OLAYI AYDINLATILDI

İl merkezinde özel bir bankadan sahte kimlik belgesi ile başkasının adına 25.000 TL kredi çeken şahsı tespit etme ve araştırma çalışmaları sırasında; ülke genelindeki benzer olayları işleyen suçlular üzerinde çalışmalar yapılmış, İlimizde gerçekleşen olaydan bir süre önce de Zonguldak İlinde benzer bir dolandırıcılık olayına karıştığı da tespit edilen, B.E. (58) isimli şahsın açık kimlik bilgileri tespit edilmiş, şüpheli şahsın ülkemizde birçok il de aynı yöntemle kredi çektiği bilgilerine ulaşılmış, olayın müştekisi banka görevlisine de şüpheli şahsın fotoğrafı gösterilerek teşhis ettirilmiş ve adli makamlarla yapılan yazışmalar neticesinde şahsın ülke çapında yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

KONTÖR DOLANDIRICISI TESPİT EDİLDİ

İlimizde 11/08/2014 günü gerçekleşen Müşteki M. K. nın telefonda kendisini polis olarak tanıtan şahıslar tarafından toplamda 1800 TL para yatırarak dolandırılması olayı ile ilgili olarak, paraların yatırıldığı banka ile gerekli yazışmalar yapılmış, paraların Şanlıurfa ilinde Urfa City AVM Alış Veriş ve Yaşam Merkezi ATM sinden çekildiği anlaşılmış, ATM güvenlik kamerasından paraların çekildiği anda şüpheli şahsın görüntüleri elde edilmiş, şüpheli şahsın fotoğraf görüntüleri Şanlıurfa ili Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile paylaşılmış, Bilecik ve Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüklerince yapılan müşterek çalışmalar sonucu, olayın şüphelisinin M.Ç. (32) olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahsı yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

ÇOCUĞUN NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMARI SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismar suçundan hakkında 6 yıl 8 ay kesinleşmiş hapsi bulunan B.Z. (23) isimli şahıs ekiplerimizce yakalanmış, adli mercilerde gerekli işlemleri yapıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince cezaevine teslim edilmiştir.

 

ATM DE KARTINI UNUTAN ŞAHSIN PARASINI ÇEKEN ŞAHIS YAKALANDI

27/11/2014 günü ATM de para kartını unutan vatandaşın hesabından 500 TL para çekilmesi olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, şüpheli tespit edilmiş, 15/01/2014 günü yakalanan H.K. ( 41) isimli şüpheli alınan ifadesinde suçlamaları kabul ederek, 500 TL parayı iade etmiş olup, gerekli adli işlemlere devam edilmektedir.

HASTANE BAHÇESİNDE TRAFİK KAZASI YAPIP KAÇAN ŞAHIS TESPİT EDİLDİ

29/12/2014 günü il merkezi hastane bahçesinde park halinde aracına vurularak olay yerini terk edildiğini bildiren müşteki A.Ö. (51) nün vermiş olduğu ifadeler doğrultusunda başlatılan çalışmalar neticesinde, olayın şüphelisi olan bayan sürücü Z.D. (37) tespit edilerek, ifadesi alınmış, gerekli adli işlemler başlatılmıştır.

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde Uyuşturucu Madde Ticareti (Sokak Satıcıları)  yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik yaklaşık 3 ay sürdürülen çalışmalar kapsamında;

Toplam 5 ayrı operasyonda 30,27 gram Kubar Esrar Maddesi ve 1,93 gram uyuşturucu Bonzai Maddesi ele geçirilmiş ve uyuşturucu madde satın aldığı tespit edilen 8 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Bu şahıslara uyuşturucu madde satan şahıslara yönelik 5 ayrı adreste 37 personel ile 21.01.2015 günü yapılan eş zamanlı operasyonda 7 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Gerçekleştirilen operasyon kapsamında toplam 16 şahıs hakkında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Satın Almak, Bulundurmak ve Nakletmek ” suçundan yasal işlem yapılmış ve 5 Şahıs tutuklanmış 2 şahıs hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda; 1,1 gr Kubar Esrar maddesi, 9,42 Gram Toz Esrar maddesi, 38 adet Ectasy uyuşturucu hap ele geçirilmiş toplam 3 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

MALİ KONULAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde Piyasaya Sahte Para Süren şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 1 operasyonda 5  adet sahte 20 TL banknot ele geçirilmiş toplam 2 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

KAÇAKÇILIK KONULARINDA

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde Kaçak Sigara Ticareti yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 1 operasyonda; değişik markalarda toplam 640 paket Kaçak Sigara ele geçirilmiş ve 2 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

ORGANİZE KONULARINDA

Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ilimizde silah ticareti yapın şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 1 operasyonda;

13 adet namlu yapımında kullanıldığı değerlendirilen değişik ebatlarda metal boru

17 adet namlu şekli verilmiş değişik ebatlarda metal boru

5  adet toplu tabanca yapımında kullanıldığı değerlendirilen mermi haznesi

2 adet silah üst sürgüsü

1 adet el yapımı horoz mekanizmalı kabze, sürgü ve silah gövdesi

1adet Canas marka 5522 seri numaralı namlusu değiştirilmiş horozu bulunmayan bronz renkli kısmen boyası dökülmüş kuru sıkı tabanca

1 Adet MOD CHANPION (380KNAII) ibaresi yazılı gövdesinin bir kısmı ve toplu mermi haznesi bulunmayan, kurusıkıdan çevrilme, namlusu açılmış siyah renkli toplu tabir edilen tabanca,

1 Adet üzerinde P84539 ibaresi bulunan, üst sürgüsü bulunmayan, namlusu açılmak suretiyle kurusıkıdan çevrilme siyah renk tabanca, namlu ve gövdesi,

1 Adet blow automatıc marka S-T-Z-011862 seri numaralı tadilat aşamasındaki siyah kurusıkı tabanca,

1 Adet sürgüsü ve gövdesi bulunan, yapım aşamasında olduğu değerlendirilen silaha benzer metal parça

1 Adet yapım aşamasında olduğu değerlendirilen metal silah gövdesi

2 Adet Silah Sürgüsü yapmak için kalıp olarak kullanıldığı değerlendirilen metal parça

1 Adet Şarjör ve içerisinde 14 adet 9x19 mm edatında MKE yapımı dolu fişek

1 Adet Şarjör ve içerisinde 6 adet 7,65 mm ebadında MKE yapımı dolu fişek

2 Adet Şarjör ve içerisinde 23 adet 9 mm ebadında VIP marka kuru sıkı fişek

1 Adet Namlu Açmak amacıyla kullanıldığı değerlendirilen matkap ucu,

5 Adet Küt Uçlu 9 mm doldurma tabanca fişeği,

4 Adet Sivri uçlu 9 mm doldurma tabanca fişeği,

19 adet 9 mm boş kovan

5 Adet boş kuru sıkı kovanı,

8 Adet değişik ebatlarda icra mili yayı

4 Adet değişik ebatlarda icra mili olarak kullanıldığı değerlendirilen metal çubuk

4 Adet değişik ebatlarda Silahlarda kullanılan iğne olduğu değerlendirilen metal parça,

2 Adet emniyet mandalı

1 Adet Üzerinde yay bulunan Silah Horozu

2 Adet Silah Horoz Yayı olduğu değerlendirilen yay

2 Adet Sivri Fişek ucu olduğu değerlendirilen metal parça

9 Adet Silah yapımında kullanıldığı değerlendirilen değişik ebat ve şekillerdeki metal parça,

6 Adet Mermi olarak kullanıldığı değerlendirilen metal bilye,

1 Adet Model Sport marka 12 Cal. Av Tüfeği Fişeği

118 Adet değişik Ebatlarda Kuru Sıkı Tabanca Fişeği,

50 Adet 9x19 mm ebadında MKE yapımı dolu fişek,

1 Adet Sarsılmaz marka Havalı Tabanca,

1 Adet üzerinde 1968 ibaresi bulunan Tek Kırma tabir edilen Av Tüfeği,

1 Adet Üzerinde JETCO ibaresi bulunan sanayi tipi delme amacıyla kullanılan kollu ve elektrikli delme makinası (matkap) ve delme makinasına takılı vaziyette işlenmeye hazır namlu için kullanıldığı değerlendirilen metal boru parçası,

1 Adet kısa 9 tabir edilen 21476 seri numaralı tabanca,

1 adet boş şarjör,

20 adet dolu tabanca fişeği ele geçirilmiş ve 1 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Ayrıca;  çeşitli suçlarda kullanılan ve ele geçen suç aletleri; Bozüyük ilçemizde adli olaylarda 3 adet tabanca, 4 adet fişek, 1 adet şarjörlü av tüfeği ve 1 adet bıçak ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiş ve 2557 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir.

İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

İl Merkezinde Asayiş, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Polis Merkezin Amirliğine bağlı ekiplerce 12 kıraathane,19 İnternet Kafe,2 Oyun Salonu, 4 İçkili Yer denetlenmiş, 3 İnternet Kafeye usulsüzlük nedeniyle idari işlem uygulanmış, başka herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 61 kıraathane,13 İnternet Kafe,4 Oyun Salonu, 12 İçkili Yer denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 Kıraathane, 6 İnternet Kafe, 22 Çay Salonu, 2 Şehir Hamamı denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 7 Kıraathane, 2 İnternet Kafe denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 İçkili Yer, 1 İnternet Kafe, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 3 Kıraathane, 1 İnternet Kafe denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 11 Kahvehane, 4 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 3 İçkili Yer, 3 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 8 Umuma Açık İşyeri, 1 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

 

Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak;

Emre Aykırı Davranıştan 1, Dilencilikten 3, Sarhoşluktan 4, Rahatsız Etmeden 3, Tütün Mam. Tüketilmesinden 2 olmak üzere toplam 13 kişiye 1.408,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Trafik Denetimlerinde;          

Alkollü araç kullanan 20 sürücüye,

Hız ihlali yapan 1400 sürücüye,

Kırmızı ışık ihlali yapan 5 sürücüye,

Kasksız motosiklet kullanan 3 sürücüye,

Park yasağı bulunan alanlara park eden 419 sürücüye,

Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 70 sürücüye,

Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 22 sürücüye,

Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 2 sürücüye,

Araç sigortasını yaptırmayan 203 sürücüye,

Diğer kural ihlalleri için 201 sürücüye,

Toplam 2345 sürücüye 455.696,00 TL cezai işlem uygulanmıştır

Editör: TE Bilişim