İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19.'su düzenlenen ve dünyanın 5. büyük turizm fuarı olarak kabul edilen fuarda; Bilecik Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan muhteşem bir stant ve organizasyonda Bilecik, her yönüyle tanıtıldı.

Ülkemizden birçok şehrin tanıtıldığı fuara, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birçok il valisi, belediye başkanı ve kültür ve turizm müdürleri, turizm acentaları yetkilileri ile yerli ve yabancı konuk katıldı.

''BİLECİK, TARİHTE OLDUĞU GİBİ GÜNÜMÜZDE DE HAK ETTİĞİ YERE KAVUŞTU''

Bilecik'in tarihinde olduğu gibi günümüzde de her yönüyle hak ettiği yeri aldığını vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

''Bilecik'imiz için çıktığımız hizmet yolculuğunda 3. döneme ilişkin temel hedefimiz, şehrimizi turizm alanında öne çıkarmaktı. Bu anlamda büyük tarihi zenginliklerin yanı sıra %50’sinden fazla alanı yeşil alanla kaplı ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ilimizin bu yönünü tanıtma adına gerçekleştirilen tüm çalışmalarda en ön sırada yer almaya çalışıyoruz. Şehrimize yeni dönemde kazandıracağımız vizyon projelerimizde turizm ve turistik değerlerimizi öne çıkaran yatırımlara çokça yer verdik. Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'imiz ve yakın yöreleri, gerek televizyon dizilerinde gerek tanıtım filmlerinde sıkça yer alıyor. Bu durum bizleri de oldukça memnun ediyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümü 2023 hedefleri doğrultusunda, hükümetimizin de stratejisi haline gelen ‘’İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’’ anlayışının filiz bulduğu bu topraklara hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İlimizin tanıtımı için büyük bir fırsat olan bu fuarda çeşitli ulusal televizyon kanalı ve haber ajanslarına röportajlar vererek, ilimizi tanıtma fırsatı bulduğumuz için de çok mutluyuz. Hem, yaptığımız görüşmeler ve değerlendirmelerde hem de izlediğimiz bu tabloda Bilecik Standı büyük bir ilgi görüyor. Gerek biz, gerek BEBKA ( Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ), gerekse başkanlığını yapmış olduğum Bilecik Belediyeler Birliği işbirliğinde, şehrimizin turizmden alacağı pastayı büyütmek adına gerekli tüm çalışmaları, bundan sonraki zaman zarfında da yerine getireceğiz'' ifadeleri kullandı.

 

TURİZM ADINA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERDİ

Acentelerin de Bilecik’teki turizm potansiyelinin farkındalığını oluşturmak adına TURSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) ve TUREB (Turist Rehberler Birliği) ile ortaklaşa bilgi alışverişleri kapsamında yapılan toplantılarda meyvelerini vermeye başladı.

Bilecik turizminde büyük yeri olan aktivitelerin gerçekleştirildiği fuarda, misafirlere Pazaryeri helvası ve bozasının yanı sıra, ayva ve nar lokumu, ikram edildi. Sedirlerde bol bol fotoğraf çektirme fırsatı bulan misafirler, ayrıca çömlekler yaptı.

Marka Şehir Bilecik’in tarihi ve kültürel zenginlikleri, turizm değerleri, doğal güzellikleri, yöresel ürünleri, görsel ve basılı materyaller ile desteklenerek hazırlanan tanıtım stantında Bilecik, yaklaşık 70 ülkeden katılan insanlara sunuldu.

BİLECİK'TEKİ BİRÇOK TARİHİ YAPI EKRANLARDA TANITILDI

Bilecik'teki birçok tarihi yapının ve eserlerin led ekranlarda tanıtıldığı fuarda; Tarihi Belekoma Kalesi Saat Kulesi, Orhangazi Cami ve İmareti, Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Müzesi, Türk Büyükleri Palatformu, Ertuğrulgazi Müzesi, Dursun Fakih Türbesi, Çelebi Mehmet Cami, Çifte Minareli Cami, Ertuğrulgazi Mescidi, Kaymakam Çeşmesi, tarihi yapılardan Hamidiye Camii, Rüştiye Mektebi, Kuyulu Mescidi, Kumral Abdal Türbesi, Kasımpaşa Cami ve İmareti, kilise ve sivil mimari örnekleri, Taşhan, Mihalgazi Türbesi, gibi önemli tarihi yapılar ise led ekranlarda izleyicilere sunularak, tanıtıldı.

Fuarda ayrıca, 360 derece tanıtım turları, tanıtıcı filmlerimiz, İngilizce ve Türkçe dilleriyle hazırlanan tanıtım CD'leri ve fotoğraf slaytlarıyla şehrimizin tanıtımı yapıldı.

Osmanlı Yörük kültüründen stantlarda tanıtıldığı fuarda Osmanlı Padişah Tuğrası ve Osmanlı Devletinin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali’nin ‘’İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’’ düsturunun yazılı olduğu kapı yer aldı.

Ayrıca içerisinde interaktif görsel materyallerin izletildiği stantta Osmangazi, Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi’nin temsili resimleri ile Ertuğrul Gazi’nin Osman Gazi’ye vasiyeti ile Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye nasihati misafirler tarafından yakından takip edildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Fuar kapsamında standa gelen vali, belediye başkanıları ve protokol katılımcılarına Osmanlı Armalı Tabak ve hediyeler takdim etti.

Bilecik Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, BEBKA ve Bilecik Belediyesi ortaklaşa hazırlanan stantta Bilecik’i temsilen İl Kültür Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabıçak, BEBKA’yı temsilen Genel Sekreter Tamer Değirmenci, İl Koordinatörü Adem Bölükbaşı, Bilecik Belediyesi'nden ise Turizm Ajans Direktörü Umut Özdemir temsil etti.

Gerçekleştirilen fuarda protokol üyelerine Bilecik Keyfiyesi başta olmak üzere ilimizi tanıtıcı birçok hediye taktim edildi.

Editör: TE Bilişim