Elazığ'da meydana gelen ve Türkiye’yi üzüntüye boğan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Bilecik’te başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan bir TIR dolusu malzeme Elazığ’a doğru yola çıkarken Pazaryeri Belediye ve Osmaneli 1308 Osmaneli Beledispor’da depremzedeler için kampanya başlattı.

Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ’da meydana gelen deprem sonucu onlarca vatandaş evsiz kaldı. Elazığ’daki vatandaşlara yardım için birçok ilden seferberlik düzenlenirken bir yardım eli de Bilecik’ten uzatıldı.

Bilecik Şoförler Odası’nın başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde derneklerden, STK’lara, spor kulüplerinden, vatandaşlara kadar geniş katılımlı bir yardım kampanyası başlatıldı. Başlatılan yardım kampanyası kısa sürede seferberliği dönerken,1 TIR dolusu temel ihtiyaç malzemesi Elazığ’a gitmek üzere yola çıktı.

Şoförler Odası Başkanı Selman Aydeniz, Bilecik Şoförler Odası tarafından deprem bölgesine kıyafet, gıda, bot, elektrikli ısıtıcı, battaniye gibi her türlü yardım ve destek için araç kaldırılacağını bildirmişti. Bu duyuru üzerine yardım kampanyasına destek olmak isteyen Sivil Toplum Kuruluşları ve Bilecik halkından yoğun katılım sağlandığı gözlendi.

Bilecik’ten toplanan yardımlar, Bilecik Taşıyıcılar Kooperatifinden temin edilen TIR ile Elazığ’a gitmek üzere yola çıktı.

Diğer yandan Pazaryeri Belediyesi’nin yanı sıra 1308 Osmaneli Belediyespor’da Elazığ’daki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Editör: TE Bilişim