Bilecik Dostlar Grubu, dostlar buluşması adına tertiplenen toplantılarına bir etkinlik daha ekledi. Pendik Duduzar tesislerinde düzenlenen yemekli dostlar buluşması toplantısına Onur konuğu olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan katıldı.

Programa katılan tüm değerli davetliler eşliğindeki akşam yemeği sonrası katılımcılar kendilerini tanıtarak sohbete faslına geçildi. Toplantıya; Sendika Temsilcisi  Cahit Saltan, Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Halil Koyun, DSP Samanda Eski Belediye Başkan Adayı  Halil Çakmak, Osmaneli Günören Derneği Başkan Yardımcısı  Hakkı Gürses, Eryetiş Okulları Genel koordinatörü  Zeki Kayhan, Gölpazarılılar Derneği Genel Sekreteri  Erkan Arısoy, Bilecikliler Dernek Başkanı  Oktay Tepe, Osmaneliler Eski Dernek Başkanı  Mehmet Toklu, İş Adamı  Fatih Dönmez, Veteriner Hekim  Dr. Hüseyin Ünal, Bilecikliler Eski Dernek Başkanı  Necati Çak, Okul Müdürü Soner Kayapınar, Mali Müşavir  Hüseyin Elmas, Yörük ve Türkmen Derneği Gen. Sekreteri Ümit Dülger, Yörük ve Türkmenler Derneği Bşk. Vekili  Osman Demir, Ses Sanatçısı  Erdoğan Köse, Tuzla Belediyesi İmar Müdürü Mesut Çakır, Gölpazarı Üzümlü Dernek Başkanı Bahri Tongur katıldı

Toplantıda söz alan İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı ve Bilecik Dostlar grubu yöneticisi Faruk ŞAHİN bir konuşma gerçekleştirdi  Şahin konuşmasında; ‘Bilecik dostlar grubunu oluşturduğumuzda ve her toplantımızda bir Bilecikli değeri kendi hemşerilerimizle tanıştırmamızdaki maksat önemli dostlarımızı kendi hemşerilerimizle tanıştırmak ve dolayısıyla da kendi Memleketimize elimizden gelen hizmet ve tanıtım adına katkıyı sağlamaktır.

Bu oluşum yalnızca kendi hemşerilerimizin bir araya geldiği bir toplantılar serisi olarak görülmesin. Bizim amacımız başta Bilecik olmak üzere bu toplantılara yurdun dört bir yanından dostları da davet ederek Bilecik’i tüm yurda tanıtmaktır. Nitekim son olarak Ramazan ayında Bilecik’e yaptığımız iftar ve sahur programımıza Doğu ve Güneydoğu illeri  başta olmak üzere birçok ilin federasyon, konfederasyon Başkanlarını davet ederek yurdun insanlarının kaynaşmasını oluşturmaya çalıştığımız program çok etkili oldu.

Bu günkü dostlar buluşması toplantımıza bizimle birlikte olup, toplantımıza onur veren Değerli hocam Prof. Dr. Azmi Özcan hocamıza da katılımlarından dolayı çok mutlu olduğumuzu ve onur duyduğumuzu iletmek istiyorum.

Ayrıca başta bu programımıza ve her birlikteliklerimizde bizimle birlikte olup desteklerini esirgemeyen Hüsamettin Elçi’ye de ayrıca teşekkürlerimi bir borç biliyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda  söz alan Hüsamettin Elçi ise “ Başta burada bulunmaktan, Bilecik Dostlar grubunun tertipledikleri programlarda her zaman yanlarında olmaktan memnunluk duyuyorum.S ayın hocamız da ayrıca gerçekten Bilecik için çok önemli bir değer. Bu toplantıda Bilecik beyleri ile bir arada olmak bana büyük bir mutluluk vermektedir. Dostlar Grubunun bu tarz çalışmaları gerçekten taktire şayandır. Kendilerini bu manada tebrik ediyorum’ dedi.

Toplantıda söz alan Prof. Dr. Azmi Özcan “ hepimizin yapması gereken Bilecik’te bulunan Üniversitede okuyan öğrencilere onları Bilecik’te yabancı olmadıklarını kendileri evlerinde imiş gibi bir his yaratılması için çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu gün bir çok il ve ilçeden daha büyük bir nüfusu kadar öğrenci Bilecik’te var. Hepimizin yapması gereken Bilecik halkının ahlak, gelenek, göreneklerini herkese en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor.” dedi

Özcan, konuşmasında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi neden yok sorularına karşın “bir ilde tıp fakültesinin olabilmesi için, İlde  toplamda 750 bin nüfusunun olması gerektiğini dile getirdi. Toplantıya katılan Prof. Dr. Azmi Özcan kendilerine göstermiş oldukları bu yakın ilgi ve alakadan dolayı Bilecik Dostlar grubu adına Faruk Şahin’e bir teşekkür plaketi takdim etti. Bilecik Dostlar Grubu adına Faruk Şahin ise davetlerine icabet edip toplantılarını onurlandırdıkları için Pof. Dr. Azmi Özcan’a bir plaket takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim