Bilecik merkezinde uzun bir aradan sonra 3 üniversite öğrencisinde yeni Covid-19 vakası tespit edildi.

Uzun zamandır Bilecik’te görülmeyen hatta 8 Mayıs tarihinden itibaren özellikle Bilecik merkezinde hiçbir vakaya rastlanılmamasının yanı sıra Ramazan Bayramı öncesi Osmaneli İlçesi’nde şehir dışından gelen bir kişi haricinde ilçe ve beldelerde başka Koronavirüs hastalığına rastlanmadı.

Ne var ki tüm dünyayı ve ülkemizi saran Covid-19 vakası önceki gün Bilecik merkezindeki 3 yeni kişide tespit edildi. Üniversite öğrencisi oldukları, şehir dışında oturdukları ve Bilecik’te kaldıkları evlerindeki eşyalarını toplamak için gelen 3 üniversite öğrencisi yüksek ateş şikayeti ile Bilecik Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede yapılan testleri pozitif çıkan 3 öğrenci tedavi altına alındı.

Diğer yandan öğrencilerin temas kurdukları kişi veya kişilerin tespit edilmesine ilişkin çalışmalar başlatılırken, öğrencilerin oturdukları apartmanın tamamen dezenfekte edildiği de gelen bilgiler arasında.

Dışarıdan gelme korkusu

Bilecik merkez ve ilçelerinde Covid-19 virüsü bitme noktasına gelmişken diğer illerden ilimize gelen vatandaşların Covid-19 taşıma riskinin daha çok olduğu ve bu konuda daha dikkatli olunması gerektiği belirtilirken, Bilecik girişinde ve çıkışlarında yapılan ateş ölçümlerinin artık bırakıldığı gözleniyor. Bu önlemin Bilecik’teki vaka sayısının azalmasında büyük rol oynadığı ve bu önlemin yeniden alınması bekleniyor.

Yetkililerden normalleşme uyarısı!

Diğer yandan yetkililer vatandaşlardan normalleşmenin rehavetine kapıldıklarını, sosyal mesafe ve maske konusunda hassasiyet gösterilmesi yönünde uyarılarda bulundular. Covid-19 virüsünün henüz bitmediğini ve 2. dalganın daha sert ve tehlikeli bir şekilde gelebileceği uyarısında bulunan yetkililer vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiler.

Editör: TE Bilişim