24 Ocak 2020 Cuma akşamı Elazığ ili Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar için hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan tır Bilecik İl AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) önünden yola çıktı.

Bilecik Valiliği’nin öncülüğünde, AFAD koordinasyonunda toplanan geneli kuru bakliyat olan yardımlar forklifler yardımı ile AFAD Müdürlüğü önünden TIR’a yüklenirken, Vali Bilal Şentürk, “Elazığ depreminde iyi bir sınav verildiğini söylerken Bilecik genelinde 656 paket yardım toplandığını belirtti.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgeleri, Belediyeler Birliği, Sivil Toplum Kuruluşları, Ziraat Odası, Şoförler Odası, işadamları Bilecik’ten yola çıkacak olan geniş kapsamlı yardım kampanyası için adeta seferber oldular.

“Ülkemizin her yerinden insanlar seferber oldular”

İl AFAD Müdürlüğü önünde açıklama yapan Vali Bilal Şentürk, yardım TIR’ına ilişkin yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: “Afetler hakikaten bizim toplumumuzun asıl dinamizmini, asıl günücün ne olduğunu gözümüzün önüne seren, çok sempatik olmayan üzücü olaylar. Nitekim en son Elazığ depreminde de epeyce bir can kaybımız oldu, epey hasar gören, yaralanan vatandaşlarımız oldu ama o andan itibaren Bilecik dahil ülkemizin her yerinden gönüllü insanlar seferber oldular. Beni onlarca kişi aradı, ‘bizim ne yardımımız dokunur, bizzat gidip yardımda bulunalım, maddi yardım yapabiliriz’ şeklinde konuşmalar olmuştu.

“Toplamda 656 paket toplandı”

Tabi o çerçevede Elazığ’a çok ciddi yardımlarda aktı. Hepimiz ekranlardan da izledik bunu, tabi ilk anda depremin oluşturduğu sıkıntı içerisinde insanlar seferber oluyor ama sonraki günlerde biraz azalma oluyor. İlk andaki yığılmayla, hem giden malzemenin muhafazası ve organize bir şekilde dağıtılmasında zorluklar oluşabiliyor. Bakanlığımızla irtibatlı olarak biz biraz bekleyelim dedik. O ilk hengameden sonra yardımların azaldığı bir devrede biz devreye gireriz dedik. Yine bakanlığımızla irtibatlı olarak 500 gıda paketi göndermeyi kararlaştırmıştık. Bizim ilimiz küçük bir il ama buna rağmen Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgelerimiz, Belediyeler Birliğimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Ziraat Odamız, Şoförler Odamız, işadamlarımız, Marmara Kağıt’tan, Bien Seramik’e kadar bir çok firmamız bu birlik ve bütünlük havasını çok samimi bir şekilde ortaya koydular. 3 günde çok hızlı bir şekilde böyle bir organizasyonla toplam 656 paket toplandı ama tırımız şu anda 576 paketi aldığı için şimdilik bu kadarını gönderiyoruz, arkasından da devamını göndereceğiz inşallah.

“Yardımseverliğimizi göstermiş olduk”

Bu noktada Şoförler Odamız ve Taşıyıcı Kooperatifimize de teşekkür ediyoruz. Onlarda nakliye işini üstlendiler. Bizim birliğimiz bütünlüğümüz nedir, ne ifade eder gördük. Zor zamanda bütün farklılıkları bir kenara iterek kenetlenebilmektir esas olan. Devletimizin çatısı altında kurumlarımızla, vatandaşlarımızla el birliği içerisinde yardımseverliğimizi göstermiş olduk. Allah başa vermesin, daha büyük afetlerden toplumumuzu, milletimizi, bütün insanları korusun ama böyle bir şey olduğunda da demek ki büyük küçük demeden az çok demeden herkes karınca kararınca elinden gelen desteği sağlıyor ve sorunlar çözülüyor ve bu tecrübeyi çok rahatlıkla söyleyebiliyorum ben.

“Çok iyi bir sınav verdik”

Bir önceki depremde çok iyi bir sınav verdik Van’da . Bugün de Elazığ’da millet olarak, devlet olarak, kurumlar olarak sorunların çözülmesi noktasında çok daha profesyonel bir tablo ortaya koyduk. Giden canlar geri gelmiyor, Allah onlara rahmet eylesin. Burada AFAD gönüllüsü kardeşlerimizden çok kişi bu organizasyon için emek saffetti. A’dan Z’ye her şeyde katkı sağladılar onlara da teşekkür ediyoruz, zaten herkes yapabileceğini ortaya koyuyor. Sağlanan katkının büyüklüğü küçüklüğü değil ortaya konulmasıdır esas olan. Sağlıcakla kazasız, belasız olarak inşallah afetzedelere kamyonumuz ulaşacak. Yolu açık olsun diyorum.”

Editör: TE Bilişim