Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetinde Cumartesi günü tarihi anlar yaşandı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP teşkilatları demokrasi nöbetini ziyaret etti. AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilçe belediye başkanları siyasi parti il ve ilçe başkanları, parti teşkilatı üyeleri darbeye karşı birlik çağrısı yaptı.

Bilecik’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan “Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti'' devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetine AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilçe belediye başkanları siyasi parti il ve ilçe başkanları, parti teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar, ''Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti'nde tek yürek oldu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada demokrasi nöbetinin hiç bir siyasi partinin tek başına bir konusu olmadığı bu konunun aziz Türk Milletinin iradesine sahip çıkma memleketine, devletine, ülkesine, kendini yönetimlerine sahip çıkma melesi olduğunu hatırlatarak, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve teşkilat üyelerinin de meydana gelerek hep birlikte darbeye hayır dediğini söyledi.


Eldemir, meydanın her türlü siyasi mülahazalardan öte milletin meydanı ve milletin iradesinin tecellisi olduğunu ifade ederek, toplanan herkesinin amacının milli iradeye sahip çıkmak olduğunu dile getirdi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de, ”80 milyon Türkiye nüfusunun, Türk Milletinin makus talihinin yenildiği, Cumhuriyetin ve devrimlerin temelinin atıldığı Bilecik’te birlikte yaşıyoruz. Bizler birbirimize siyasi rakip olabiliriz bizler seçim dönemlerinde yarış içerisinde olabiliriz ama Bilecik’imizin menfaatine ülkemizin menfaatine geldiğinde yarış birlikte başaracağız inancını ortaya koymamızdan geçer. Ülkemizin içerisinde son 1 hafta içerisinde kara bulutlar esti.Başta hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir dediğimiz TBMM’ye devletimize devletimizi temsil eden makamlara haince saldırılarda bulunuldu. Bunu tasvip etmemiz söz konusu olamaz. Olmamalıdır da çünkü hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Milletin temsil edildiği makam TBMM’dir. Bu anlamda bu darbe girişimini olmamış kabul ediyoruz. Bunu kabul etmemiz söz konusu olamaz olmamalıdır. Başta Sn. Cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere, Başbakanımıza, Bakanlar Kurulu Üyelerimize, milletvekillerimize ve kuşkusuz 80 milyona yapılan bu girişimi kabul etmiyoruz. Etmeyeceğiz. Hiç bir günde bunu kabul etmemiz mümkün olamayacak ve hiç bir güç gerek Türkiye içerisinde gerekse dünya ülkeleri içerisinde bu girişimi tasvip etmediğimiz gibi bu ülkelere de meydan okuduğumuzu Bilecik Cumhuriyet Meydanından haykırıyorum. '' dedi.

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Belediye Başkanımız Selim Yağcı ile beraberindeki teşkilat üyeleri meydanda toplanan vatandaşlara pilav ikramında bulundu.

Demokrasi şehitlerimiz için Kur'anı Kerim'in okunduğu, birlik ve beraberliğimiz için duaların edildiği demokrasi şöleninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıldı.

Vatandaşlara hayırsever esnaf ve dernekler tarafından pilave ve çorba ikramının yapıldığı ''Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti'', Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve vatandaşlarımızın katılımıyla sabah saatlerine kadar devam etti.

Editör: TE Bilişim