Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'inci yıl dönümü Edebalı Stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende tribünler neredeyse tamamen doluydu. Şiirler okundu, halk oyunu gösterileri yapıldı. Cumhuriyet turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhuriyet ve Atatürk’e Saygı - Gençlik Koşusu sonunda, şanlı bayrağımız Vali Halil İbrahim Akpınar’a takdim edildi. Törenin sonunda, 2. Jandarma Eğitim Komutanlığı Bando Takımı'nın marşları ve alkışlar eşliğinde gerçekleşen geçişte ise coşku zirve yaptı. Geçidi ayakta alkışlayan vatandaşlar Cumhuriyetlerine sahip çıktıklarını gösterdiler.


Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'inci yıl dönümü tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı. Stadyumda yapılacak tören öncesi Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, valilikte tebrikleri kabul etti. Daha sonra Edebali Stadı'nda düzenlenecek tören için alanına geçen Vali Akpınar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Alper Sır ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Stadyumdaki törenlere vatandaşların katılımın yoğun olduğu gözlendi. Tribünleri hınca hınç dolduran vatandaşlar ellerinde bayraklarıyla, coşkulu bir şekilde kutlamaları izlediler.


Vali Akpınar, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in, başta devlet başkanı olmak üzere, devletin temel organlarının belli aralıklarla yenilenen seçimlerle göreve getirildiği bir yönetim biçimi olduğunu söyledi. Cumhuriyet'te egemenliğin kayıtsız şartsız milletin ve halkın kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullandığını ifade eden Vali Akpınar, şöyle konuştu:


"Bu yönetimde halkın seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin, ailelerin veya bir zümrenin eline bırakılamaz. Yöneticiler, veraset yoluyla makamlarını sürdüremezler. Büyük Önder Atatürk'ün ifadesi ile 'cumhuriyet fazilettir'. Ne mutlu bize ki milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye'yi, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden daha yakınız. Bugün ülkemiz, etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, küresel ekonomik krizlere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesinde istikrar ve refahın sembolü bir ülke haline gelmiştir. Hızla gelişen bir ülke olarak, evrensel hukuk kurullarını sağlayan, demokratik hak ve özgürlükleri garanti altına alan, vatandaşımızın etnik kökeni, dini inancı, mezhebi, düşüncesi ve farklılıklarının zenginlik olarak değerlendirildiği bir döneme giriyoruz. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, cumhuriyetimizin 90'inci kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönülden ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.''


Konuşmanın ardından Akpınar, gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı. Edebali Stadı'ndaki tören, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, halk oyunları ekibi ve 2. Jandarma Eğitim Komutanlığı Bando Takımı'nın gösterisi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişiyle sona erdi. Törenlere, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Harun Tuncel, Baro Başkanı Halime Aynur, vali yardımcıları Metin Çınar, Ekrem Ballı, Süleyman Deniz, Mustafa Güney ve Halil İbrahim Acır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim