Korkmaz Kesik

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde fener alayı yürüyüşüne katılan İşçi Partisi İl Başkanı Niyazi Güner, Cumhuriyet Bayramın kutlamalarını ve ülke gündeminde olan konuları gazetemize değerlendirdi. Bilecik’e yakışır bir şekilde yürüyüş ile Cumhuriyet’in kutlandığını belirten Güner, “Coşku içerisinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız buraya gelerek sadece kutlama yapıyor Cumhuriyetine de sahip çıkıyor. Bu yürüyüş ile birlikte Bilecik, Cumhuriyete sahip çıktığını gösterdi.” dedi.


Cumhuriyet değerlerinin silinmeye çalışıldığı ve Cumhuriyeti kuran kadrolara ağır bir saldırı olduğu söyleyen Güner, gericiliğin ve bölücülüğün ortak bir şekilde Atatürk büstlerine alçakça saldırıda bulunduğunu kaydetti.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasına değinen Güner, “Son günlerde gerçekleşen terör saldırılarının ve madende mahsur kalan işçilerin kutlamaları hüzünlü hale getirdi” ifadesini kullandı. “Soma faciasının acısı hala yüreklerimizi yakarken Karaman’ın Ermenek ilçesindeki madende de acı haberler aldık.” diyen Güner konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde yüreğimizi yakan haber aldık. PKK çarşı iznindeki üç askerimize haince saldırarak askerlerimizi şehit etmiştir. Bu kalleşçe saldırıyı yapanlar, vatanın birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen emperyalizmin işbirlikçileri ve taşeronlarıdır. Bu hainlere karşı yıllardır mücadelemiz sürmektedir.  Tarihin her döneminde Türk milleti bu bölücü ve gericiliğe karşı mücadelesini sürdürmüştür. Açılım süreci adını verdikleri PKK ile pazarlık süreci ülkemizi ne hale getirdiği açıkça ortadadır.

AKP’nin PKK ile yürüttüğü açılım ortaklığı vatanımızın birliğine ve askerlerimizin canına kastetmeyi sürdürürken, öte yandan özelleştirme ve taşeronlaştırma gibi uygulamalarla işçilerimizin hayatları hiçe sayılmaktadır. Daha Soma’nın acıları sarılmamışken, Karaman, Ermenek’te maden ocağına su basmış ve maden ocağında 18 işçimiz mahsur kalmıştır. Umudumuz onların oradan sağ, selim çıkmasıdır.

Hükümetin ihmalleri yüzünden işçilerimiz bu tür tehlikelerle yüz yüze kalmaktadır. Soma maden faciası sonra denetim yapılmaması AKP’nin madencilerin ölümüne göz yumduğunu tek dertlerinin maden sahiplerinin ceplerini doldurmasına hizmet ettiklerini göstermiştir.” 

Editör: TE Bilişim