CNN Türk’ün sevilerek izlenen sabah kuşağı programı Güne Bakış’ı hazırlayan ve sunan gazeteci Deniz Bayramoğlu, geçtiğimiz haftalarda ilimize gelmiş ve 7 Haziran seçimleri öncesi bölgemizdeki durum hakkında bir dizi çekim gerçekleştirmişti. Hazırlanan haber, önceki gün CNN Türk’ün ‘Seçime Doğru’ programında yayınlandı. Programın sunucusu Başak Şengül, haberin sunumunda Bilecik’in Güney Marmara’nın birçok kenti gibi kentler arası rekabetin dezavantajlı illeri arasında yer aldığını söyledi.

Afyon Bursa ve Eskişehir’in cazibe merkezi haline gelmesinin bölgedeki birçok il gibi Bilecik için de olumsuz olduğunu ifade eden Şengül; “Göç, işsizlik gibi temel meselelerin yanı sıra, birçok ilde görmediğimiz bir talep de ön plana çıkıyor. Bilecikliler sosyal hayatın biraz daha gelişmesini istiyor” dedi.

Haberde görüşlerine yer verilen isimlerden olan Esnaf Kefaret Koop. Başkanı Halit Gölcan, “Bir kaynağımız olmadığı için, yanımızda, odalarımızda çalıştırdığımız elemanlarımızın maaşlarını dahi ödeyemez durumdayız” dedi ve şehir merkezinde bulunan 50’ye yakın süpermarketle halkımızın rekabet yapamadığını dile getirdi.

TSO Başkanı Fevzi Uzun, Yapısal problemimize değindiği açıklamasında “Bunlardan ilki teşvik sistemi. Ulaşım ve lojistik alanında problemlerimiz var. Ölçekli ekonomimiz yok. Sanayi yatırımlarının Bilecik’e davet edilmesi lazım ki bunun paralelinde hizmet sektörü de gelişsin” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ise Mazotun ve gübrenin çok pahalı olduğuna dikkat çekerek, “Girdi fiyatları çok yüksek olduğunda üretim fiyatları da çok yüksek oluyor. Bugün et fiyatlarını görüyorsunuz. Kesim şu an 21-22 lira, ama kıymanın fiyatı 30 lira” açıklamasını yaptı.  

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas ise, ilimizin öncelikli sorunlarının Yenişehir yolu, Yeni Devlet Hastanesi ve hızlı trenin ilimize uğramaması olduğunu söyledi. Diğer sorunların şehir içi park sorunu ve üniversiteyle şehrin bir araya gelememesi olduğunu ifade etti.

Mikrofon uzatılan iki üniversite öğrencisi de, ilimizde karşılaştıkları en büyük sorunun sosyal hayatın eksikliği olduğunu söyleyerek, Bilecik’te yapacak bir şey olmadığından gezmek için Eskişehir’e gittiklerini söylediler. Haberin videosunu “yarin11.com” internet sitemizden izleyebilirsiniz.

 

 

Editör: TE Bilişim