Afganistan'dan ülkemize gelen göçmenlerle ilgili Bilecik CHP İl Başkanlığı binasına “Sınır namustur” pankartları asılırken, parti İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, “Sınırlarımız kevgir gibi, yolgeçen hanına dönmüştür” dedi.

Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ile birlikte parti il binası önüne asılan,“Sınır namustur” pankartı önünde açıklama yapan CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar şu şekilde konuştu:

“Bu iktidar böylesine yanlış dış politikalar üretip de bizlere böyle pankartlar astırdığı için ben hicap duyuyorum.

Bir ülkenin sınırları namustur! Öyle gözüküyor ki biz sınırlarımızı korumaktan bile aciziz.Yani namusumuzu koruyamaz durumdayız.

Tüm sınır kapılarında ‘sınır namustur’ yazar.  Bu şu demektir; Bir ülke sınırlarını koruyamıyorsa o ülke üniter yapısını koruyamıyor anlamına gelir.  Bu bağlamda Türkiye’nin  81 ilinde ve tüm ilçelerinde kamuoyunun dikkatini çekmek için  bu  pankartı asmak zorunda kaldık. Çünkü sınırlarımız artık kevgir gibi, yol geçen hanına dönmüştür ve bu sınırlarımızdan bu şekilde sorumsuzca geçirilen göçmenler ülkemizde gerek ekonomik gerek güvenlik açısından tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.Buradan iktidara sesleniyoruz,  sınırlarımızı koruyalım ,bu düzensiz göçü önleyelim. Ülkede  yaşayan insanların mutluluğunu istiyorsanız ‘bir an önce bu göç dalgasını durduralım’ diyorum ve  ‘sınırlarımız namustur’ diyorum .

Editör: TE Bilişim