30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde sabah Cumhuriyet Meydanında başlayan etkinlikler akşam düzenlenen Fener Alayı ve konser ile son bulurken Bilecik’te vatandaşlar Zafer Bayramı’nın 97’nci yılını doyasıya kutladı.

Bilecik Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında başlayan fener alayına; Milletvekili Yaşar Tüzün ve eşi Aysel Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İyi Parti İl Başkanı Soner
Hızlı, Belediye Başkan Yardımcıları, İl
Genel Meclisi ile Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, ve çok sayıda Bilecikli katıldı.

Ellerinde, Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyün vatandaşlar 10’uncu Yıl Marşı, İzmir Marşı ile Zafer Bayramı’nın 97’nci yılını kutladı.Sık sık  “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atan kabalığa çevredeki vatandaşlarında
ilgisi yoğun oldu.

“ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, SİLAH ARKADAŞLARI VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUM”

Fener Alayı öncesinde kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Semih Şahin, katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederek, ‘’Öncelikle bütün Milletimizin 30 Ağustos zafer bayramını kutluyorum. Bütün ulusal bayramlarımızı bizlere yakışır şekilde büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Bizlere bu bayramı armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi anıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kalabalık, vatandaşlarımızın tezahüratları ve bando takımı eşliğinde yürüyüşünü gerçekleştirdi.

MURAT DURMAZ COŞTURDU

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında ilimizin sevilen yöresel sanatçısı Murat Durmaz muhteşem bir konser ile geceye damgasını vurdu.

Cumhuriyet Meydanında sahne alan Murat Durmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler yanı sıra birçok eseri seslendirdi.

Konsere katılan Milletvekili Yaşar Tüzün ve eşi Aysel Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, Sanatçı Murat Durmaz’a çiçek takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN:

“BİLECİK’TE HEP BİRLİKTE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ SAĞLAYACAĞIZ”

Konser sonunda konuşan Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’te hep birlikte değişim ve dönüşümü gerçekleştireceklerini belirterek, şunları söyledi:

‘’Bağımsızlığımızın 97. Kuruluş yıl dönümünde, 30 ağustos Zafer bayramı dolayısıyla sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu bizlere yaşatan çok değerli Belediye Başkanımız Semih Şahin ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kısa bir süre önce mahalli idareler seçimi gerçekleştirdik. Bu seçimde hemşehrilerimiz Sayın Semih Şahin ve arkadaşlarını iktidara getirdi. Biz kampanya boyunca değişimin ve dönüşümün öncülüğünü yapacağımızı söylemiştik. Bilecik’te korku imparatorluğunu sonlandıracağımızı söylemiştik. İnsanlarımızın bağımsızca ve özgürce yaşayabileceği bir Bilecik’i vaat ettik. Sizler de sandıklarda tercihinizi bu yönde kullandınız. Bizler de sizlere mahcup olmama adına sizlerle birlikte Bilecik’in değişimini ve dönüşümünü hizmet olarak da sağlayacak olan Başkanımız ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bayramın adı 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bu bayram bizlere kolay kolay emanet edilmedi. Bu emaneti bizlere bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyorum. Bu Cumhuriyeti ve bu toprakları siz gençlere emanet ederken inandığı ve güvendiği tek şey vardı. O da bu ülkenin gençliğiydi. Bizler de Bilecik’imize ve gençlerimize inanıyoruz. Bilecik’i hak ettiği yere ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN:

“BİZ İNSANLARA UMUT OLDUK VE UMUT OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye Başkanı Semih Şahin ise konuşmasında bütün katılımcılara zafer bayramının coşkusunu paylaştıkları için teşekkür ederek; ‘’Öncelikle sizlerin ve tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyorum. Zafer bayramının 97. Yılını çok güzel bir şekilde kutluyoruz. 100. Yılını da daha büyük bir coşkuyla kutlayacağımıza inanıyorum. Seçimle göreve geldiğimiz gün sizlere şunu demiştik. Korkuyu umut yendi demiştik. Biz insanlara umut olduk ve korkuyu yendik. Bundan sonra yapılacak iş ve çalışmalar sizin ve bizim coşkumuzla Bilecik’i çok daha iyi yerlere getirmek olacak ve bütün ulusal bayramlarımızı bu şekilde coşkuyla kutlayacağız’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Milletvekili Yaşar Tüzün ve eşi Aysel Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, Sanatçı Murat Durmaz’a çiçek vererek, teşekkür etti.

Konser, Murat Durmaz’ın birbirinden ayrı eserleri seslendirmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim