Gamze Elmas

            Bilecik Ortak Akıl Toplantısı, Perşembe günü Bursa Crowne Plaza Hotel’de başlıyor. 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleşecek toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir, MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, İlçe Belediye Başkanları, Bilecikli sanayiciler, BEBKA temsilcileri, bazı bürokratlarının yanı sıra, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve DHA İl Temsilcisi Cafer Elmas da katılacak.

            Bölgemizin sürdürülebilir kalkınma vizyonuna katkı sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda, Bilecik’in sosyoekonomik gelişme eğilimlerinin, gelişme potansiyelinin, öncelikli müdahale alanlarının ortaya konulması, ilin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla tematik ve sektörel alanlara yönelik hedef ve stratejilerin belirlenmesi, ihtiyaç duyulan alanlarda proje fikirlerinin somutlaştırılması amaçlanıyor.

            Bilecik Belediyesi, Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın ortak düzenlediği Ortak Akıl Toplantısını değerlendiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Verimliliğin olması açısından profesyonellerin seçtiği bir katılımcı listesiyle Bilecik’imizi tartışacağız, değerlendireceğiz. Artık Bilecik, zaruretlerini yerin getirmiş, bu noktada yeni ayrımları yeni yönleri belirleme noktasında olan bir şehir. Şehrimizin dinamikleri ile işbirliği içinde, Bursa’da 2 günlük bir arama toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantı Bilecik ve bölgenin sürdürülebilir kalkınma vizyonuna katkı sağlayacak ölçüde bir program. Bilecik’te daha önce bu amacı gerçekleştirme adına çeşitli toplantılar yapıldı. Ancak bu toplantı, kalkınma ajansının da destekleriyle moderatör eşliğinde yapılacak ve basın mensupları da toplantıyı takip edecek. Verimliliğin olması açısından profesyonellerin seçtiği bir katılımcı listesiyle Bilecik’imizi tartışacağız, değerlendireceğiz ve yeni vizyon stratejiler geliştireceğiz. Artık Bilecik, zaruretlerini yerine getirmiş, bu noktada yeni ayrımları yeni yönleri belirleme noktasında olan bir şehir. Dolayısıyla bu toplantıda şehrimiz için yeni ve büyük hedefler belirleyeceğiz. Şehrimizdeki tüm dinamiklerin görüş ve önerilerini sunacağı, şehrimizi her alanda gelişmesine ön ayak olacak ortak akıl toplantısı ile Bilecik'imiz sadece bölgesinde değil, içinde bulundurduğu özellikleri ile tüm Türkiye'de konuşulur hale gelecektir” dedi.

             Gerçekleştirilen programda, Bilecik'in tarihi ve kültürel değerleri başta olmak üzere, ekonomisi, doğal güzellikleri, turizm kaynakları, yer altı ve yer üstü özellikleri gibi birçok başlık değerlendirilecek.

            Program, katılımcıların Bursa ziyareti ile son bulacak. Toplantının detaylarını önümüzdeki günlerde gazetemizde okuyabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim