Hasan Güner
Bilecik Valiliği öncülüğünde, Bilecik Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ortaklaşa Bursa’da gerçekleştirilen Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’nda Bilecik ile Bozüyük arasındaki rekabet bir kez daha ortaya çıktı.
Vali ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun başta olmak üzere, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin katıldığı Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’na Girişimciliği Destekleme Derneği’ni temsilen katılan Başkan Celali Yılmaz, yapılan grup çalışmalarında Bilecik ile Bozüyük arasındaki rekabeti gözlemlediğini aktardı.
Proje üretmek amacıyla oluşturulan gruplarda, üyeler arasında yaşanan rekabetin kaynağıyla ilgili olarak konuşan Yılmaz, şunları söyledi:
“Bilecik daha atak olursa ve daha büyürse sıkıntı kalmaz. Bilecik küçük kalınca, kendisini geçmeye çalışan ilçe olduğunda ‘hop biz iliz’ diyor. Ama Eskişehir veya Bursa gibi olsa, zaten ilçelerin adı bile anılmaz diye düşünüyorum.
Bir de Bozüyük’te koordinasyon çok güzel. Sağcı, solcu, futbolcu hiç fark etmiyor, Bozüyük için neler yapılabilir diye, sivil toplum kuruluşları bazında, her ay toplantılar yapılıyor. Bilecik’te kurumlar arası yardımlaşma yok.”

“BAKICILIK KURSU AÇMAK İSTİYORUZ”
Dernek Başkanı Yılmaz, dernek olarak bakıcılık kursu açmak istediklerini belirterek, ”Dernek olarak çocuk, yaşlı ve hasta bakıcılığı kursları açmak ve bu sayede kadın istihdamı yaratmak istiyoruz. Genel kurula hazırlanıyoruz, genel kurulu yaparsak ondan sonra bu tür projeleri yapacağız. Burada ne olacak? Kadın istihdamı yaratacağız. İlla para kazanmak için değil, kendimizi de eğitmemiz lazım aslında. 
Ayrıca Kasım ayının üçüncü haftası olan Global Girişimcilik Haftası’nda Yerel Mucitler Sergisi’nin üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Burada Bilecik ilindeki marka olmuş, patent almış veya faydalı model almış ürünleri. Biz de buluş yapabiliyoruz mesajı vermek için üçüncüsüne hazırlanacağız. Tabii biz buna okullarımızı da teşvik etmek istiyoruz.” dedi.
Editör: TE Bilişim