Kıymet Aslan-

Bilecik Kızılay Şube Başkanlığı ve Eskişehir Türk Kızılayı tarafından düzenlenen kan bağışında 76 kişinin bağışta bulunduğu bildirildi. Bilecik Kültür Sitesi içerisinde kan bağışı gerçekleştirildi. Kan bağışında bulunmak isteyenler kayıt formundaki bilgileri doldurmasının ardından hemografin ve tansiyonlarının da ölçülmesiyle kan verme işlemi başlıyor.


Bilecik Kızılay Şube Başkanı Selami Çınar, Ramazan ayı içerisinde kan ihtiyacının çok olduğunu, ramazan süresince kan bağışının az olduğuna dikkat çekerek gazetemize  yaptığı açıklamada  “hastanelerimizde kan ihtiyacı durmuyor. Bu nedenle ramazana 1gün  öncesi kan bağışı düzenledik. Yapılan kan bağışları son derece önemlidir. Ramazan içerisinde de iftar sonrası yine Belediye Kültür Sitesi içerisinde kurulacak olan kan bağış alanlarımız devam edecektir. Hayati bir unsur olan kan insan vücudunun ihtiyacıdır. Kana ihtiyacı olanlar için sağlıklı vatandaşların duyarlı olması gerekir. Kan vermenin manevi ve sağlık açısından faydası olan bir davranıştır. Herkesi kan bağışlamaya davet ediyorum” Dedi.


Türk Kızılay’ı tarafından  görevlendirilen  Dr. Yaşar Polat ise, Bilecik ve ilçeleri nüfusa oranla oldukça kan bağış oranlarının yüksek olduğuna temas ederek, hassasiyetlerinden dolayı “Bilecik Bizim Baş tacımız” dedi.

Kan bağışı yapan kişiler için bir süre dinlenmeleri ve soda kek ikramı yapıldığı öğrenildi. 


Editör: TE Bilişim